Antena 3 CNN Externe Surpriza din ce mai amplu studiu privind epidemia de variola maimuței | Elementul comun din majoritatea cazurilor

Surpriza din ce mai amplu studiu privind epidemia de variola maimuței | Elementul comun din majoritatea cazurilor

Cel mai amplu studiu derulat până în prezent asupra epidemiei de variola maimuței a ajuns la două concluzii clare:

Surpriza din ce mai amplu studiu privind epidemia de variola maimuței | Elementul comun din majoritatea cazurilor
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iul 2022   •   10:53

Cele mai recente cazuri de infectare au fost transmise prin contact sexual iar imensa majoritate a celor afectați sunt fost bărbați homosexuali.

Studiul, publicat joi în New England Journal of Medicine, a analizat date din peste 520 de cazuri din 16 țări, între care Canada, Statele Unite și state din Europa, între sfârșitul lunii aprilie și sfârșitul lunii iunie.

În total, potrivit medicilor care au tratat aceste cazuri, 95% au fost rezultatul unui contact sexual.

"Este important să subliniem că variola maimuței nu este o infecție cu transmitere sexuală în sensul tradițional al termenului. Dar cercetarea noastră sugerează că cea mai mare parte a transmiterii de până acum este legată de activitatea sexuală", a declarat John Thornhill, autorul principal al studiului.

Potrivit acestuia, virusul poate fi contractat prin orice contact fizic apropiat cu o persoană infectată.

Studiu: leziunile specifice, depistate în zona genital-anală în trei sferturi dintre cazuri

Leziunile cutanate observate, în principal anale, genitale sau la nivelul cavității bucale, ar putea reprezenta zonele de inoculare, notează studiul condus de Thornhill.

Analiza materialului seminal a 32 de persoane a arătat prezența ADN-ului virusului în 29 de cazuri.

În total, 98% dintre infectările studiate au fost constatate la bărbați homosexuali sau bisexuali, a căror vârstă medie este de 38 de ani.

Nu s-a înregistrat niciun deces printre cazurile studiate, iar majoritatea au fost ușoare.

După cum s-a raportat anterior, simptomele observate pe parcursul studiului diferă de cele reperate, de obicei, în țările africane unde boala este endemică, în special prin faptul că erupțiile cutanate sunt concentrate în anumite zone.

Leziunile au fost observate la 95% dintre persoane, inclusiv în zona genital-anală în 73% din cazuri.

Primul copil infectat cu variola maimuței

Medicii au confirmat primul caz de variola maimuței înregistrat la un copil.

Președintele Centrului de Inovație în Medicină, dr. Marius Geantă, a făcut anunțul cu privire la acest caz pe pagina sa de Facebook.

"A fost diagnosticat primul caz de infectare cu virusul variolei maimuței la copil: un băiat cu vârsta mai mică de 10 ani, din Olanda. Molalitățile prin care băiatul a ajuns să fie infectat nu sunt cunoscute, iar datele provenind din analiza genomică a virusului care a infectat copilul sunt diferite de cele obținute prin secvențierea altor cazuri diagnosticate in Amsterdam", a scris dr. Geantă în postarea sa.

Până în prezent, de la începutul lunii iunie, au fost detectate peste 13.400 de cazuri în zeci de țări din lume, Spania, cu aproape 3.000 de cazuri, urmată de Germania și SUA, cu aproximativ 2.000 de cazuri, fiind statele cele mai afectate.

Boala pare să se răspândească exponențial, în condițiile în care în data de 6 iulie OMS raporta doar 6.000 de cazuri de infecție în 27 de țări, 80% fiind localizate în state din Uniunea Europeană.

Până în acest moment au fost confirmate 19 cazuri de variola maimuței în România.

Cadre medicale pregătindu-se să administreze vaccinul pentru imunizarea contra variolei maimuței în Los Angeles, SUA, 20 iulie 2022

×
Subiecte în articol: Variola maimuței John Thornhill
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close