Antena 3 Externe Surse: Silvio Berlusconi este cercetat pentru încercarea de a cenzura un talk-show politic

Surse: Silvio Berlusconi este cercetat pentru încercarea de a cenzura un talk-show politic

de Antena3.ro    |    19 Iul 2011   •   22:59
Surse: Silvio Berlusconi este cercetat pentru încercarea de a cenzura un talk-show politic Foto: Intact Images

Silvio Berlusconi este anchetat de magistraţii italieni cu privire la acuzaţii conform cărora primul ministru italian şi-ar fi folosit influenţa politică pentru a suspenda o emisiune politică în cadrul căreia era criticat Guvernul italian, susţin surse judiciare, citate de Reuters.

Conform surselor, investigaţia se concentrază în jurul talk show-ului politic "AnnoZero", moderat de Michele Santoro, un jurnalist italian veteran, un critic vehement al lui Berlusconi. În 2009, premierul italian ar fi încercat să oprească emisiunea şi să o scoată din grila de program a reţelei RAI.

În investigaţie sunt implicaţi şi directorul general al RAI, Mauro Masi, şi fostul şef al autorităţii comunicaţiilor AGCOM, Giancarlo Innocenzi.

Berlusconi, proprietarul celei mai mari reţele de televiziune privată, Mediaset, ar fi abuzat de puterea politică, în calitate de prim ministru, făcând presiuni asupra lui Masi şi Innocenzi pentru anularea emisiunii "AnnoZero".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close