Antena 3 Externe Suspecţi de terorism, prinşi în Marea Britanie. Au legătură cu atentatele de la Bruxelles şi Paris

Suspecţi de terorism, prinşi în Marea Britanie. Au legătură cu atentatele de la Bruxelles şi Paris

15 Apr 2016   •   19:01
Suspecţi de terorism, prinşi în Marea Britanie. Au legătură cu atentatele de la Bruxelles şi Paris

Patru bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi la Birmingham şi pe aeroportul londonez Gatwick, într-o anchetă desfăşurată în colaborare cu autorităţile din Belgia şi Franţa. Suspecţii ar avea legătură cu atentatele de la Paris şi de la Bruxelles, susţin surse judiciare, scrie Digi24.

Conform autorităţilor britanice, „nu există informaţii conform cărora suspecţi ar fi plănuit un atac terorist în Marea Britanice”.

Trei bărbaţi, de 26, 40 şi 50 de ani, şi o femeie de 29 de ani au fost arestaţi, joi noapte, în oraşul Birmingham. Vineri în zori, încă un bărbat de 26 de ani a fost ridicat de pe aeroportul Gatwick. Toţi cinci sunt cercetaţi pentru infracţiuni de comitere, pregătire sau instigare la acte de terorism.

„Această acţiune face parte dintr-o extinsă investigaţie a Unităţii Antiteroriste West Midlands, împreună cu MI5 şi parteneri din Franţa şi Belgia”, a declarat un reprezentant al autorităţilor britanice.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close