Antena 3 CNN Externe Taifunul Utor, CEL MAI VIOLENT de până acum, a atins coastele Filipinelor: Cel puţin 23 de dispăruţi

Taifunul Utor, CEL MAI VIOLENT de până acum, a atins coastele Filipinelor: Cel puţin 23 de dispăruţi

Taifunul Utor, CEL MAI VIOLENT de până acum, a atins coastele Filipinelor: Cel puţin 23 de dispăruţi
Sursa foto: Foto: nbcnews.com
12 Aug 2013   •   08:37

Taifunul Utor a atins luni coastele Filipinelor, fiind considerat cel mai violent taifun care loveşte coastele arhipelagului, iar 23 de persoane au fost date dispărute, au anunţat autorităţile, informează AFP.
   
Persoanele date dispărute sunt toate pescari plecaţi pe mare în weekend, în largul coastelor de est ale insulei principale, Luzon, traversate de taifun, a anunţat directorul Agenţiei pentru catastrofe naturale.
   
Utor, însoţit de ploi torenţiale şi rafale de vânt care ating 200 de kilometri pe oră, a atins uscatul luni dimineaţa către ora 3.00 (duminică, 22.00, ora României). Taifunul  se afla la nivelul provinciei Nueva Vizcaya (nord) şi urma să se îndrepte, în cursul zilei de luni, spre Marea Chinei de Sud.
   
Ploi puternice s-au abătut asupra capitalei, Manila, la 250 de kilometri spre sud, dar nu au fost anunţate inundaţii. Majoritatea şcolilor din oraş erau, însă, închise.
   
Insulele Filipine se află pe traiectoria taifunurilor şi sunt afectate de aproximativ 20 astfel de fenomene anual. Unele ucid sute de persoane.
   
În decembrie, taifunul Bopha a cauzat moartea a aproximativ 200 de persoane în inundaţii şi alunecări de teren pe Insula Mindanao (sud), o parte a arhipelagului aflată de obicei în afara traiectoriei acestor furtuni violente.
 


×
Subiecte în articol: arhipelag furtuna
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close