Antena 3 CNN Externe Deși au declarat că nu vor intra în Kabul, talibanii înarmați patrulează pe străzile unui oraș fantomă

Deși au declarat că nu vor intra în Kabul, talibanii înarmați patrulează pe străzile unui oraș fantomă

O zi de luni care ar fi trebuit să fie la fel ca orice altă primă zi a săptămânii, începe cu imagini de coșmar: talibanii înarmați până în dinți cutreieră străzile capitalei Afganistanului.

Deși au declarat că nu vor intra în Kabul, talibanii înarmați patrulează pe străzile unui oraș fantomă
Sursa foto: Facebook/Al Jazeera English
de Alexandra Ionescu    |    16 Aug 2021   •   15:18

Oameni ascunși în case, copii care dorm pe jos, femei înspăimântate, așa arată acum viața în Kabul

Multe magazine şi localuri din centrul oraşului au fost închise. Proprietarii spun că au luat această decizie pentru a-şi proteja bunurile.

Mii de oameni stau la cozi în faţa băncilor pentru a-şi retrage economiile şi fac provizii, speriaţi de ce le va oferi viitorul.

Chiar dacă agențiile internaționale de presă anunțau încă de duminică dimineață intrarea talibanilor în Kabul, liderii acestora spuneau că luptătorii s-au oprit la porțile orașului.

[GAL layout="4"]

Abia mai târziu, în cursul zilei, au admis că insurgenții au pătruns în oraș, însă pentru a asigura ordinea publică și pentru a împiedica jafurile în zonele rămase fără protecția forțelor guvernamentale, care au fugit.

„Slavă Domnului, războiul s-a încheiat în țară”, a spus Mohammad Naeem. 

Războiul s-a încheiat, așa că talibanii merg din casă în casă să strângă armele pe care oamenii le-ar putea avea. 

”Nu mai au nevoie de ele”.

Un lider taliban a declarat că au fost date ordine ca nimeni să nu se atingă de afgani, să fie lăsați în pace, și să nu-i sperie. 

Talibanii au spus că oamenii vor putea să îşi reia activităţile obişnuite curând şi unul dintre lideri a declarat pentru Reuters că „viaţa normală va continua într-un mod mult mai bun”.

×
Subiecte în articol: talibani Kabul Afganistan
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close