Antena 3 CNN Externe Talibanii pakistanezi: Teroristul din New York nu este de-al nostru

Talibanii pakistanezi: Teroristul din New York nu este de-al nostru

Talibanii pakistanezi: Teroristul din New York nu este de-al nostru
Sursa foto: atentat esuat
07 Mai 2010   •   17:53

De la arestarea lui Faisal Shahzad, americanul suspectat că a vrut să detoneze o maşină capcană în Times Square, dar a eşuat, autorităţile au încercat să determine dacă talibanii pakistanezi au jucat un rol în planificarea atacului.
CBS News scrie, citând o sursă anonimă, că "este din ce în ce mai plauzibil " că grupul militant din Pakistan a fost implicat. Cu toate acestea, talibanii încearcă acum să se distanţeze de Shahzad.
Azam Tariq, purtătorul de cuvânt al grupului terorist, a negat o legătură cu suspectul, deşi i-a lăudat curajul.
"Este un lucru nobil şi ne rugăm ca toţi tinerii musulmani să urmeze exemplul lui Faisal Shahzad. Dar el nu este parte a reţelei noastre," declara Tariq.
Acesta aprecia că atentatul "a fost gândit de SUA şi aliaţii săi pentru a prinde tineretul musulman şi pushtun în activităţi teroriste."
De asemenea, a promis că grupul "va lansa atacuri contra SUA şi aliaţilor cu un nou stil şi zel?, subliniind că aceştia sunt ţinta.
Tariq pretinde că au fost trimişi activişti în SUA şi statele europene, iar grupul va lansa curând atacuri.
Între timp apar tot mai multe informaţii că teroristul a fost antrenat în Pakistan. FBI încearcă acum să verifice acest aspect şi să afle dacă operaţiunea a fost finanţată sau sprijinită de unul din numeroasele grupuri militante din regiunea tribală din Pakistan.
Taibanii pakistanezi iniţial şi-au asumat atacul eşuat pentru ca ulterior să nege antrenarea lui Shahzad.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atentat terorist
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close