Antena 3 CNN Externe "Spuneţi-mi că trăiesc!" | Tânăr dispărut în incendiul de pe feribotul grecesc, găsit în viaţă

"Spuneţi-mi că trăiesc!" | Tânăr dispărut în incendiul de pe feribotul grecesc, găsit în viaţă

"Spuneţi-mi că trăiesc!" au fost primele cuvinte ale tânărului găsit în viaţă pe feribotul Euroferry Olimpia care a luat foc vineri în Marea Mediterană.

"Spuneţi-mi că trăiesc!" | Tânăr dispărut în incendiul de pe feribotul grecesc, găsit în viaţă
Sursa foto: Facebook | Massimo Aprile
de Alin Tarnovschi    |    20 Feb 2022   •   11:12

Tânărul în vârstă de 21 de ani, din Belarus, a fost găsit astăzi, în stare de şoc, la mai bine de 48 de ore după ce un incendiu devastator a izbucnit pe feribotul care făcea curse între Grecia şi Italia.

Bărbatul a fost scos de pompieri şi transportat la un spital pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale de specialitate.

Acesta a povestit că, în perioada în care a stat în interiorul feribotului cuprins de flăcări, a auzit şi alte voci, iar căutările salvatorilor continuă.

Nava Euroferry Olimpia a fost cuprinsă de flăcări, vineri dimineaţă, 18 februarie 2022, în largul Mării Mediterane, în zona insulei greceşti Corfu. Aproximativ 300 de persoane se aflau la bordul navei, majoritatea fiind evacuate.

Printre acestea se aflau şi 29 de cetăţeni români care au fost salvaţi.

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României în Republica Elenă și al Consulului Onorific al României în insula Corfu, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presa elenă referitoare la incidentul produs în dimineața zilei de 18 februarie 2022 în apropierea Insulei Corfu, în care a fost implicat un feribot ce transporta bunuri și persoane pe ruta dintre Republica Elenă și Republica Italiană.

Potrivit informațiilor comunicate până la acest moment de către autoritățile grecești reprezentanților misiunii diplomatice, printre pasagerii și personalul navigant salvat se numără 29 cetățeni români.

De asemenea, autoritățile au comunicat că toți pasagerii au fost evacuați de pe navă, fiind preluați de alte ambarcațiuni care să-i transporte la țărm", a anunţat vineri Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România.

×
Subiecte în articol: feribot Grecia Corfu incendiu
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close