Antena 3 CNN Externe Tânărul român mort pe vas, în Libia va fi repatriat după ce nava va ajunge în portul Pireu. Vezi FILMUL tragediei

Tânărul român mort pe vas, în Libia va fi repatriat după ce nava va ajunge în portul Pireu. Vezi FILMUL tragediei

Tânărul român mort pe vas, în Libia va fi repatriat după ce nava va ajunge în portul Pireu. Vezi FILMUL tragediei
de O.P.    |    06 Ian 2015   •   06:02

Trupul marinarului mort va fi repatriat abia după ce nava pe care acesta muncea va ajunge în portul Pireu, spun repretentanţii MAE. Între timp, armata din Libia a recunoscut că a bombardat petrolierul cu două avioane de vânătoare după ce ar fi cerut echipajului să se oprească. 

Libienii spun că vasul intrase într-o zonă militară şi a fost considerat o ameninţare. În urma atacului, un marinar român de 24 de ani, aflat la primul său voiaj, a murit. Tânărul era însoţit de tatăl său care a scăpat cu viaţă.

Eduard Curduman îşi terminase recent studiile la Universitatea Maritimă din Constanţa şi era fericit că a plecat pe vas cu tatăl său, care era instalator pe navă. Avea să fie primul şi ultimul său voiaj împreună pentru cei doi.

Tatăl marinarului mort a primit ajutorul misiunii diplomatice, iar armatorul navei a promis că va acoperi costurile repatrierii corpului neînsufleţit. Acum, petrolierul se află în portul libian Misrata, dar va pleca în curând spre Pireu.

Vestea a venit ca un şoc pentru vecinii lor.

În atac, şi-a mai pierdut viaţa şi un marinar grec, iar alţi doi filipinezi au fost răniţi. În total, erau 26 de oameni la bord. Petrolierul era în portul libian Derna, unde efectua procedurile de încărcare-descărcare, când a fost bombardat de avioanele de vânătoarele ale armatei Libiei. Aceasta a susţinut că a declanşat atacul, după ce căpitanul grec nu a permis libienilor să se urce la bord înainte ca nava să ajungă în port. Asta i-a făcut să catalogheze nava drept o ameninţare şi au crezut că încărcătura cu petrol ar fi urmat să ajungă la terorişti.


×
Subiecte în articol: roman mort
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close