Antena 3 CNN Externe Cu tancul rusesc la furat în Ucraina. O femeie din Popasna și-a recunoscut așternuturile și boilerul pe un blindat decorat cu litera Z

Cu tancul rusesc la furat în Ucraina. O femeie din Popasna și-a recunoscut așternuturile și boilerul pe un blindat decorat cu litera Z

O refugiată ucraineană care în prezent se află în Regatul Unit spune că și-a recunoscut mai multe lucruri din casă pe un tanc rusesc surprins într-o fotografie făcută la sfârșitul lunii trecute.

Cu tancul rusesc la furat în Ucraina. O femeie din Popasna și-a recunoscut așternuturile și boilerul pe un blindat decorat cu litera Z
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iun 2022   •   16:27

Alina Koreniuc și fiicele sale, Kristina și Olga, au părăsit țara la începutul lunii aprilie și trăiesc momentan în casa unui cuplu britanic din Nottinghamshire, care a aplicat la schema guvernului de la Londra pentru refugiați ucraineni.

Înainte de război, familia Koreniuc trăia în Popasna, o localitate unde rușii au prelut controlul din data de 8 mai.

Koreniuc menționează că fotografia a fost văzută inițial de soțul său, care a întrebat-o dacă nu sesizează ceva ciudat la imaginea respectivă.

Într-adevăr, era ceva ciudat și, în același timp, familiar.

Ea a recunoscut cutia cu boilerul nou, pe care familia plănuia să îl instaleze, planurile fiind însă năruite de război.

Cu tancul la furat: boiler, lenjerie de pat, față de masă și alte bunuri, ascunse

Alături de boiler, pe tanc se mai aflau o față de masă, lenjerii de pat Disney pe care soții Koreniuk le cumpăraseră pentru copii și o pătură roșie.

Alina Koreniuk, care este polițistă și a lucrat ca psiholog pentru copii, suspectează că pătura acoperea alte bunuri furate din casa familiei: probabil un televizor sau alte echipamente electrocasnice, rămase în locuință.  

Ea spune că nu a fost surprinsă de incident.

"Ne așteptam să fie jefuite case din Popasna, ni s-a spus de multe ori despre asta. Reacția noastră a fost că 'ce n-au reușit să distrugă, or să fure'", declară ea, citată de BBC.

Familia Koreniuk și-a luat foarte puține lucruri când a fugit de război. În urmă a rămas și câinele mamei Alinei Koreniuk.

Animalul nu a supraviețuit luptelor din Popasna. 

În prezent, mama, bunica și soțul Alinei sunt încă în Ucraina, într-o relativă siguranță.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Site rus independent: "Rușii au trimis acasă aproape 60 de tone de bunuri furate din Ucraina"

BBC nu precizează conjunctura în care soțul Alinei Koreniuk a văzut poza cu tancul și bunurile furate și nici cine ar putea fi autorul acestei imagini.

Mulți rezidenți din zonele ocupate ale Ucrainei s-au plâns de jafurile comise de trupele ruse.

Săptămâna trecută, site-ul rus independent Mediazona a publicat un raport care indică faptul că, de la începutul invaziei, trupele ruse au trimis acasă 58 de tone de bunuri jefuite din zonele situate în apropiere de granița Ucrainei cu Rusia și Belarus.

Pachetele trimise în Rusia conțin bunuri precum pantofi sport, conserve, televizoare, anvelope auto și corturi.

În replică la acuzațiile de jaf la adresa trupelor de invazie, Moscova a susținut, la rândul său, că Ucraina că pune în scenă și filmează jafuri false, pentru a acuza apoi Rusia.

Foto principală: tanc rusesc T-72 defect, tractat spre un atelier aflat într-o locație neprecizată
Foto galerie: tancul pe care Alina Koreniuk a observat bunurile furate din locuința familiei

×
Subiecte în articol: Popasna Alina Koreniuk boiler tanc rusesc
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close