Antena 3 CNN Externe Ţara care încearcă să elimine sclavia. Această practică încă persistă, deşi este interzisă prin lege

Ţara care încearcă să elimine sclavia. Această practică încă persistă, deşi este interzisă prin lege

Ţara care încearcă să elimine sclavia. Această practică încă persistă, deşi este interzisă prin lege
de S.T.    |    19 Aug 2015   •   19:12

Mauritania a adoptat o nouă lege prin care încearcă să elimine sclavia, practică ce încă persistă în această țară africană, deși este interzisă prin lege încă din anul 1981 și a fost inclusă în codul penal în 2007, relatează miercuri AFP, potrivit Agerpres.

Sclavia există în toate straturile societății mauritaniene, ce are o ierarhie complexă și este articulată în jurul etniilor și triburilor, care se împart la rândul lor în numeroase caste.

Numărul celor reduși la condiția de sclav este greu de evaluat, un raport publicat în noiembrie 2014 de ONG-ul australian Walk Free estimând că aproximativ 156.000 de mauritanieni - respectiv 4% din populația țării - sunt supuși acestei practici.

Președintele Mohamed Ould Aziz, aflat la putere din anul 2009, a promis că va eradica acest fenomen, dar a susținut că în țara sa există doar "sechele" ale sclaviei și a acuzat ONG-urile că supralicitează subiectul.

Noul act normativ include sclavia în rândul "crimelor împotriva umanității" și a fost adoptat pe 11 august, cu trei zile înaintea începerii judecării recursului la procesul în care trei militanți antisclavie au fost condamnați în luna ianuarie la 2 ani de închisoare cu executare în special pentru "apartenență la o organizație criminală".

Fostul candidat la președinție a acuzat autoritățile că, în loc să ia măsuri împotriva celor vinovați de menținerea sclaviei, sunt reprimați militanții antisclavie și "sclavii care aspiră la libertate, la egalitate".

În virtutea noii legi, pedepsele cresc de la 5 până la 20 ani de închisoare și sunt incriminate de asemenea noile forme de sclavie, precum căsătoria forțată.

Citeşte şi:

RAPORT. 36 de milioane de oameni sunt implicaţi într-o formă de SCLAVIE


×
Subiecte în articol: sclavie
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close