Antena 3 CNN Externe Ţara care ne-a dat cel mai frumos exemplu de supravieţuire va dispărea. Experţii ştiu data exactă

Ţara care ne-a dat cel mai frumos exemplu de supravieţuire va dispărea. Experţii ştiu data exactă

Ţara care ne-a dat cel mai frumos exemplu de supravieţuire va dispărea. Experţii ştiu data exactă
Sursa foto: Foto: allloans.biz
de O.P.    |    14 Mai 2012   •   11:16

În 999 de ani Japonia, naţiunea care ne-a dat cel mai frumos exemplu de supravieţuire şi refacere, în urma tsunamiului care a lovit ţara în urmă cu mai bine de un an, va dispărea de pe harta lumii din cauza natalităţii extrem de scăzute.

Cercetătorii au pus la punct un "ceas al populaţiei" care arată în orice moment numărul populaţiei cu vârsta sub 14 ani care se află în ţară. Astfel, potrivit acestor calcule, peste 1000 de ani în Japonia nu va mai exista decât un singur copil.




În prezent, numărul copiilor este de 16.6 milioane, însă la fiecare 100 de secunde acest număr scade cu o unitate. "Dacă totul continuă în acest ritm, înseamnă că pe data de 5 Mai 3011 vom sărbători Ziua Copilului pentru singurul copil care va mai fi în ţară", a declarat Hiroshi Yoshida ministrul Afacerilor Interne din Japonia.

"Această tendinţă a apărut în 1975, când rata fertilităţii a scăzut îngrijorător de mult", a continuat Yoshida, "iar problema numărul 1 pe care trebuie să o rezolvăm este creşterea numărului de naşteri, dacă nu vrem să dispărem de pe harta lumii".



×
Subiecte în articol: natalitate
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close