Antena 3 Externe Ţara de lângă România care "se va PRĂBUŞI în curând". "Va intra în colaps economic"

Ţara de lângă România care "se va PRĂBUŞI în curând". "Va intra în colaps economic"

de O.P.    |    16 Feb 2015   •   11:23
Ţara de lângă România care "se va PRĂBUŞI în curând". "Va intra în colaps economic"
Agentia de evaluare financiara Fitch a retrogradat ratingul Ucrainei pentru datorii in moneda straina cu o treapta, de la CCC la CC, semnaland faptul ca este probabila o intrare in incapacitate de plata a datoriilor in valuta, se arata intr-un comunicat al Fitch.

Ratingurile Ucrainei erau deja plasate in categoria nerecomandata pentru investitii, iar scaderea pana la gradul CC a obligatiunilor in moneda straina inseamna ca acestea sunt considerate vulnerabile si speculative.
 

In ceea ce priveste datoria in moneda nationala, Fitch a confirmat ratingul acesteia la CCC, tot in categoria "junk".
 

Ratingul atribuit Ucrainei de catre Moody's este Caa3, in timp ce Standard & Poor's plaseaza datoria tarii la nivelul CCC-, potrivit Bloomberg.
 

Fondul Monetar International (FMI) a ajuns joi la o intelegere cu Ucraina pentru acordarea unui imprumut in valoare de 17 miliarde de dolari, pachetul de ajutor financiar urmand sa ajunga la 40 de miliarde de dolari, prin contributia altor parteneri internationali, precum Uniunea Europeana.
 

Desi analistii Fitch considera ca acest program de sprijin va conduce la rezolvarea problemei finantarii, restructurarea datoriei externe, care este "din ce in ce in ce mai probabila", reprezinta un risc important asupra situatiei economice a Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Fitch rating Ucraina

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close