Antena 3 CNN Externe Tatăl adjunctului ministrului sirian de Externe, răpit de rebeli

Tatăl adjunctului ministrului sirian de Externe, răpit de rebeli

Tatăl adjunctului ministrului sirian de Externe, răpit de rebeli
de M.Z.    |    18 Mai 2013   •   20:05

Tatăl octogenar al adjunctului ministrului sirian de Externe a fost răpit, sâmbătă, de rebeli din satul în care locuieşte, în provincia Deraa (sud), a declarat o sursă guvernamentală, potrivit AFP.

"Tatăl lui Faycal Moqdad a fost răpit astăzi (sâmbătă - n.r.) din casa sa, în satul Ghossom, de bărbaţi înarmaţi", a declarat sursa sub protecţia anonimatului. În terminologia regimului, expresia "bărbaţi înarmaţi" îi desemnează pe rebeli.

"Ei l-au lovit în faţa familiei sale şi l-au luat în oraşul Deraa", a precizat sursa citată, potrivit Mediafax, precizând că acesta este în vârstă de 84 de ani.

Anterior, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat pentru AFP că octogenarul a fost răpit de persoane înarmate "ca represalii faţă de detenţia de către forţele regimului a unor rude" ale unuia dintre răpitori.

Directorul ONG-ului Rami Abdel Rahmane a precizat că "sunt în curs negocieri" pentru obţinerea eliberării.

Moqdad este unul dintre oficialii de rang înalt şi una dintre principalele "voci" ale regimului lui Bashar al-Assad, angajat într-un război sângeros de peste doi ani împotriva rebeliunii armate.





×
Subiecte în articol: rapit Siria
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close