Antena 3 CNN Externe Tatăl lui Snowden îşi sfătuieşte fiul să rămână în Rusia până nu va fi sigur de un proces just în SUA

Tatăl lui Snowden îşi sfătuieşte fiul să rămână în Rusia până nu va fi sigur de un proces just în SUA

Tatăl lui Snowden îşi sfătuieşte fiul să rămână în Rusia până nu va fi sigur de un proces just în SUA
Sursa foto: Foto: CNN
30 Iul 2013   •   15:34

Edward Snowden, fostul agent CIA şi colaborator NSA, acuzat de autorităţile americane de divulgarea de informaţii secrete, este sfătuit de tatăl său să rămână în Rusia.

Într-un interviu pentru CNN, în cadrul emisiunii Anderson Cooper 360 , Lon Snowden, care, potrivit declaraţiilor făcute, comunică cu fiul său într-un mod "indirect", i-a cerut lui Edward să rămână în Rusia "până când va fi sigur că procesul lui va fi unul corect şi echitabil".

De asemenea, în cadrul aceluiaşi interviu, Lon Snowden a declarat că Edward îşi iubeşte ţara şi a cerut azil politic deoarece se teme că în patria sa va fi torturat şi condamnat moarte.

"Îmi cunosc fiul. Îşi iubeşte ţara. El a crezut că cetăţenii americani au dreptul să ştie ce face guvernul cu ei, cum îi spionează şi cum îi monitorizează", a mai spus părintele.

Edward Snowden aşteaptă un răspuns din partea Rusiei, acolo unde a solicitat azil politic, de teama represiunilor la care ar fi supus dacă ar ajunge pe mâna autorităţilor americane. El poate fi judecat în SUA de spionaj şi trădare, riscând o pedeapsă de închisoare pe viaţă sau o condamnare la moarte.




×
Subiecte în articol: Edward Snowden SUA
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close