Tatăl lui Snowden îşi sfătuieşte fiul să rămână în Rusia până nu va fi sigur de un proces just în SUA

de G.C.P    |    30 Iul 2013   •   15:34
Tatăl lui Snowden îşi sfătuieşte fiul să rămână în Rusia până nu va fi sigur de un proces just în SUA Foto: CNN

Edward Snowden, fostul agent CIA şi colaborator NSA, acuzat de autorităţile americane de divulgarea de informaţii secrete, este sfătuit de tatăl său să rămână în Rusia.

Într-un interviu pentru CNN, în cadrul emisiunii Anderson Cooper 360 , Lon Snowden, care, potrivit declaraţiilor făcute, comunică cu fiul său într-un mod "indirect", i-a cerut lui Edward să rămână în Rusia "până când va fi sigur că procesul lui va fi unul corect şi echitabil".

De asemenea, în cadrul aceluiaşi interviu, Lon Snowden a declarat că Edward îşi iubeşte ţara şi a cerut azil politic deoarece se teme că în patria sa va fi torturat şi condamnat moarte.

"Îmi cunosc fiul. Îşi iubeşte ţara. El a crezut că cetăţenii americani au dreptul să ştie ce face guvernul cu ei, cum îi spionează şi cum îi monitorizează", a mai spus părintele.

Edward Snowden aşteaptă un răspuns din partea Rusiei, acolo unde a solicitat azil politic, de teama represiunilor la care ar fi supus dacă ar ajunge pe mâna autorităţilor americane. El poate fi judecat în SUA de spionaj şi trădare, riscând o pedeapsă de închisoare pe viaţă sau o condamnare la moarte.
x close