Antena 3 CNN Externe Temperatura globală ar putea creşte cu încă 4 grade în următorii 50 de ani. 2010, cel mai fierbinte an din istorie (VIDEO)

Temperatura globală ar putea creşte cu încă 4 grade în următorii 50 de ani. 2010, cel mai fierbinte an din istorie (VIDEO)

Temperatura globală ar putea creşte cu încă 4 grade în următorii 50 de ani. 2010, cel mai fierbinte an din istorie (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
25 Iul 2010   •   11:35

Temperatura globală ar putea creşte cu încă 4 grade în următorii 50 de ani. O spun specialiştii englezi care au făcut un studiu legat de evoluţia schimbărilor climatice pentru următorii 90 de ani. Google Earth a lansat chiar o hartă interactivă ce arată aceste schimbări.

Iniţiativa celor de la Google a pornit de la un studiu efectuat de specialiştii de la Hadley Center, un institut din Marea Britanie. Harta arată felul în care clima s-a schimbat în ultimii 60 de ani. În plus face o simulare până în anul 2099 a schimbărilor ce vor surveni dacă nu se ia nicio măsură pentru limitarea emisiilor de dioxid de carbon. Specialiştii britanici apreciază că, în ritmul actual, emisiile de gaze de seră vor duce la creşterea temperaturilor globale cu 4 grade Celsius în următorii 50 de ani.

Datele furnizate sunt alarmante.  2010 este, deja, cel mai fierbinte an din istorie. Au fost deja doborâte toate recordurile de temperatură de până acum şi mai multe zone din lume se confruntă cu cea mai mare secetă din ultimii 20 de ani.

Şi calota glaciară e mai subţire ca oricând. În plus, specialiştii avertizează că nu mai e mult şi Antarctica va rămâne fără gheaţă, pe timpul verii.



Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close