Antena 3 CNN Externe Teoria fantastică pe care s-a clădit Statul Islamic. Care este SCOPUL atrocităţilor comise: "Se va întoarce după noi"

Teoria fantastică pe care s-a clădit Statul Islamic. Care este SCOPUL atrocităţilor comise: "Se va întoarce după noi"

Teoria fantastică pe care s-a clădit Statul Islamic. Care este SCOPUL atrocităţilor comise: "Se va întoarce după noi"
de O.P.    |    23 Feb 2015   •   12:41

Jurnaliştii de la The Atlantic au realizat un amplu material despre originea grupării teroriste Statul Islamic. Cine sunt? Din cine este formată gruparea? Care sunt ideologiile lor? Sunt câteva dintre întrebările ale căror răspunsuri ne vor ajuta să înţelegem mai bine această grupare teroristă care a semănat moarte şi spaimă în rândul a zeci de state.

În primul rând consideră că misiunea lor este una sfântă, iar pentru crimele şi atentatele comise vor fi răsplătiţi de un sfânt mesianic, ce se va coborî pe Pământ pentru a-i urca în Împărăţia Cerurilor.

Mai mult, ei consideră că masacrul pe care îl comit este unul sfânt, menit să declanşeze Apocalipsa pe Terra, moment în care toţi cei necredincioşi vor fi mistuiţi de forţa lor distructivă.

Urmând doctrina „takfiri“ - doctrina excomunicării, Statul Islamic este dedicat purificării lumii prin uciderea oamenilor. Cel mai des întâlnite victime în cadrul acestei purificări religioase sunt chiar musulmanii „apostaţi“. Cei excluşi de la execuţia automată par a fi creştinii care nu se opun noii guvernări. Al-Baghdadi permite creştinilor să trăiască atâta vreme cât plătesc o taxă specială, „jizya“, şi câtă vreme recunosc noul stăpân. Coranul spune că singura pedeapsă permisă pentru duşmanii islamului este crucificarea.

Profetul Mohamed, pe care toţi musulmanii îl consideră un exemplu, a impus aceste reguli şi a deţinut sclavi. Astfel, califatul a adoptat sclavia şi crucificare, fără a-şi cere scuze. „Vom cuceri Roma voastră, vă vom rupe crucile şi vă vom lua femeile ca sclave“, transmitea purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Adnani.

Aşadar, în momentul în care Occidentul va înţelege pe deplin mentalitatea acestor monştri, şansele ca ei să dispară şi să nu mai facă rău oamenilor nevinovaţi vor creşte.

×
Subiecte în articol: statul islamic terorism
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close