Antena 3 CNN Externe Teroriştii au făcut o ameninţare care alarmează întreg Occidentul. "Atentatele vizează mai multe mall-uri foarte aglomerate"

Teroriştii au făcut o ameninţare care alarmează întreg Occidentul. "Atentatele vizează mai multe mall-uri foarte aglomerate"

Teroriştii au făcut o ameninţare care alarmează întreg Occidentul. "Atentatele vizează mai multe mall-uri foarte aglomerate"
de O.P.    |    24 Feb 2015   •   06:38

Autorităţile din mai multe ţări sunt în alertă după ce gruparea teroristă somaleză Al-Şabaab a ameninţat cu atentate în cele mai mari malluri din Occident. Într-un mesaj video, gruparea islamistă afiliată reţelei al-Qaida aminteşte de atacul pe care l-a comis, în 2013 într-un centru comercial din Kenya, unde 67 de oameni au fost ucişi.

În clipul postat pe internet, un militant Al-Shabaab aminteşte masacrul din septembrie 2013, când zeci de persoane au fost ucise într-un mall din capitala Kenyei. Fanaticii islamişti sunt îndemnaţi să repete atentatele la mari centre comerciale din Statele Unite, Canada şi Marea Britanie. După apariţia înregistrării, măsurile de securitate au fost întărite în mai multe malluri din Statele Unite, Canada şi vestul Europei.

Şi la Paris au fost sporite efectivele poliţiştilor şi jandarmilor mobilizaţi în centrele comerciale, după atentatele de luna trecută. Clienţii spun, însă, că nu se vor lăsa intimidaţi de terorişti.

Autorităţile americane precizează că nu sunt la curent cu vreun pericol direct la adresa mallurilor din Statele Unite. Ameninţările teroriştilor somalezi apar într-un moment în care Departamentul Securităţii Interne ar putea rămâne fără fonduri, din cauza unei dispute între Casa Albă şi Congres.

×
Subiecte în articol: atentate teroriste terorism
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close