Antena 3 CNN Externe Teroriştii încearcă să "invadeze" Facebook pentru a porni un "Jihad cibernetic", avertizeată oficialii britanici

Teroriştii încearcă să "invadeze" Facebook pentru a porni un "Jihad cibernetic", avertizeată oficialii britanici

Teroriştii încearcă să "invadeze" Facebook pentru a porni un "Jihad cibernetic", avertizeată oficialii britanici
Sursa foto: Foto: undhimmi.com
13 Iul 2011   •   13:07

Guvernul de la Londra avertizează că al-Qaida a cerut un "Jihad cibernetic", existând multiple tentative ale teroriştilor de a "invada" Facebook. Teroriştii folosesc din ce în ce mai mult mediul on-line pentru a planifica şi deghiza atacuri, urmând să apară mai multe cazuri de "terorism cibernetic", avertizează ministrul de Interne britanic, Theresa May, citată de The Daily Mail.

Conform specialiştilor, Facebook şi Twitter au devenit medii de transmitere şi popularizare a atacurilor teroriste. Distribuţia prin aceste canale determinând o mai mare răspândire a materialelor extremiste, la segmente de populaţie care nu ar fi căutat un astfel de conţinut.

Theresa May a declarat că strategia de combatere a terorismului trebuie corelată cu dezvoltarea tehnologiei de comunicare, în special în mediul on-line. Ministrul a declarat că există un număr foarte mare de aplicaţii şi facilităţi pe Internet care simplifică şi augumentează capacitatea teroriştilor de a transmite mesaje sau planifica atacuri.

Avertizările privind pericolul teroriştilor pe reţelele de socializare apare în noua strategie anti-terorism prezentată de Ministerul de Interne din Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: al Qaida teroristi Facebook theresa may
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close