Antena 3 CNN Externe Teroriştii "lucrează" intens! SUA: Activitatea teroristă a Iranului a atins un nivel nemaivăzut din anii '90

Teroriştii "lucrează" intens! SUA: Activitatea teroristă a Iranului a atins un nivel nemaivăzut din anii '90

Teroriştii "lucrează" intens! SUA: Activitatea teroristă a Iranului a atins un nivel nemaivăzut din anii '90
Sursa foto: Foto: www.foreignpolicy.com
de S.T.    |    31 Mai 2013   •   12:26

Statele Unite au acuzat joi Iranul că sprijină "terorismul" internaţional la niveluri nemaivăzute de două decenii, într-un raport anual al Departamentului de Stat care a constatat totodată declinul reţelei Al-Qaida, scrie AFP.
   
În acest raport privind "terorismul" mondial destinat Congresului şi remis presei, Departamentul de Stat adoptă aproape aceeaşi linie ca în cel precedent publicat în iulie 2012.
   
Ţările înscrise pe lista neagră a Washingtonului, deoarece sprijină terorismul, rămân Iranul, Siria, Sudanul şi Cuba. Includerea lor pe lista neagră, decisă în cursul ultimului an, este însoţită de sancţiuni economice, notează AFP.
   
În privinţa Teheranului, anul 2012 s-a remarcat printr-o "reapariţie a sprijinului statului pentru terorism", denunţă Statele Unite.
   
"Activitatea teroristă a Iranului şi Hezbollahului a atins un nivel nemaivăzut din anii '90, cu atentate în Asia de Sud-Est, Europa şi Africa", potrivit Departamentului de Stat, care citează un atentat atribuit Hezbollahului în Bulgaria, comis în iulie 2012, şi proiecte asemănătoare în Cipru şi Thailanda.
   
La fel ca în raportul pe 2011, Departamentul de Stat apreciază că Al-Qaida este pe "cale de a fi învinsă", mulţumită morţii liderului său Osama ben Laden, ucis într-un raid american efectuat în Pakistan în mai 2011.


×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close