Antena 3 Externe Teroriştii pakistanezi plănuiau un atac sinucigaş în inima lumii creştine. Carabinierii au reţinut 18 persoane, bănuite că aveau ca ţintă Vaticanul

Teroriştii pakistanezi plănuiau un atac sinucigaş în inima lumii creştine. Carabinierii au reţinut 18 persoane, bănuite că aveau ca ţintă Vaticanul

de G.C.P    |    24 Apr 2015   •   14:03
Teroriştii pakistanezi plănuiau un atac sinucigaş în inima lumii creştine. Carabinierii au reţinut 18 persoane, bănuite că aveau ca ţintă Vaticanul

Mai multe conversaţii telefonice, ale unei celule teroriste Al Qaeda, interceptate de poliţiştii italieni din Sardinia, sugerează că se pregătea un atac terorist sinucugaş în Italia şi un "foarte posibil" atentat la Vatican, au declarat autorităţile într-o conferinţă de presă.

Carabinierii şi brigada antitero au lansat o operaţiune masivă în această dimineaţă, imediat după ce s-a descoperit cine sunt mebrii celulei teroriste.

Razii de amploare au fost efectuate în şapte provincii şi au fost arestate 18 persoane, în baza unor mandate semnate de Procuratura din Cagliari.

Operaţiunea a vizat reţinerea unor extremişti islamişti, care aveau legături strânse cu mai multe atacuri şi sabotaje teroriste în Pakistan, inclusiv cu atacul din Peshawar, din 2009, atunci când peste 200 de persoane au fost ucise.

Printre suspecţii arestaţi sunt doi dintre mebrii reţelei pakistaneze, care i-au oferit protecţie liderului Al Qaeda, Osama Bin Laden.

×
Subiecte în articol: Al Qaeda atac terorist vatican

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close