Antena 3 Externe Teste COVID transportate cu drone, la Berlin. Probele ajung în doar 10 minute la laborator

Teste COVID transportate cu drone, la Berlin. Probele ajung în doar 10 minute la laborator

de Dana Musceleanu    |    26 Noi 2020   •   12:00
Teste COVID transportate cu drone, la Berlin. Probele ajung în doar 10 minute la laborator

Viteza cadrelor medicale este vitală în pandemie, iar autorităţile din Berlin s-au dovedit inventive şi în această direcţie. Ce poate fi mai rapid decât o dronă în transportul urban? Mai ales când e vorba să duci testele COVID de la bolnav la laborator.

Dronele au şase locuri de încărcare a testelor COVID şi pot parcurge în 10 minute o distanţă de aproximativ 11 km până la laborator. Aceeaşi distanţa ar necesita minim o oră, în procedura cu mujloace de transport obișnuite. Mai mult decât atât, dronele se deplasează pe o rută predefinită, aterizând apoi la destinaţie, în mod autonom.

Fiecare dronă poate transporta în jur de 40 de probe într-o cutie specială, care menţine scazută temperatura în interior, potrivit The Hour. Aparatele au o autonomie de zbor de 24 de ore, după care bateriile se schimbă şi se pun la încrcat. 

Programul de zbor testat la Berlin a fost realizat cu ajutorul companiei americane Matternet, care derulează deja operaţiuni similare în Elveţia şi Statele Unite.

Din 30 decembrie, odată cu suplimentarea lotului de drone, Germania va avea operaţiuni regulate de acest tip.  

Un milion de teste sunt transportate săptămânal în mod clasic, în Germania, care devine acum prima ţară din Uniunea Europeană ce utilizează drone în lupta anti-COVID. Potrivit Instirutului Robert Koch, Germania dispune de 175 laboratoare cu o capacitate zilnică de 307.000 teste de depistare a noului coronavirus. 

.

×
Subiecte în articol: teste COVID Berlin

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close