Antena 3 CNN Externe Tineri ademeniţi cu locuri de muncă bine plătite, folosiţi pentru trafic de organe | Un rinichi era vândut cu 4.000 de dolari, în Pakistan

Tineri ademeniţi cu locuri de muncă bine plătite, folosiţi pentru trafic de organe | Un rinichi era vândut cu 4.000 de dolari, în Pakistan

Poliția pakistaneză a distrus o rețea de trafic de organe după ce un băiat dispărut a fost găsit într-un laborator subteran cu rinichiul îndepărtat.

Tineri ademeniţi cu locuri de muncă bine plătite, folosiţi pentru trafic de organe | Un rinichi era vândut cu 4.000 de dolari, în Pakistan
Sursa foto: getty images | m-gucci
de Ştefan Petrică    |    13 Ian 2023   •   23:22

Poliția din Pakistan, a declarat vineri, că a distrus o rețea de trafic de organe, când un băiat de 14 ani dispărut, a fost găsit într-un laborator subteran după ce i s-a îndepărtat un rinichi, potrivit CBS News.

Rețeaua de trafic ademenea victimele tinere și vulnerabile cu promisiunea unui loc de muncă profitabil.

În principal, rețeaua vindea cu până la 4.000 de dolari un rinichi.

”Abia după ce am urmărit dovezile și indiciile, am descoperit că în spatele dispariției băiatului a existat o operațiune de trafic de organe”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Punjab, Rehan Anjum.

Șase persoane au fost arestate.

„Băiatul ne-a spus că, atunci când s-a trezit, lângă el era un arab pe o targă, aşa că noi credem că majoritatea clienţilor sunt străini", a spus purtătorul de cuvânt.

Victimele bandei au fost duse la un laborator de teste medicale folosit pentru operații clandestine, pentru că astfel de operaţii nu au adesea echipament şi standarde medicale adecvate, iar pacienţii mor din cauza unor complicaţii.

”Sunt doar recunoscător că poliția l-a găsit în viață, altfel l-au fi declarat decedat”, a spus tatăl băiatului găsit.

Poliția a spus că medicii și chirurgii implicați în operație nu au fost depistați.

Comerțul ilegal de organe umane generează aproximativ 1,5 miliarde de dolari în fiecare an din aproximativ 12.000 de transplanturi ilegale, potrivit unui raport din 2017 al Global Financial Integrity.

×
Subiecte în articol: pakistan trafic de organe
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close