Antena 3 CNN Externe Tinerii care vor să viziteze state din UE vor beneficia de bilete gratuite de tren

Tinerii care vor să viziteze state din UE vor beneficia de bilete gratuite de tren

Tinerii care vor să viziteze state din UE vor beneficia de bilete gratuite de tren
Sursa foto: foto: Pixabay
30 Noi 2017   •   16:54

Uniunea Europeană se va ocupa de finanțarea unui proiect în 2018 pentru a oferi tinerilor din statele membre UE șansa de a călători gratuit cu trenul tot în alte state membre UE. Astfel, 12 milioane de euro vor fi alocate pentru 30.000 de bilete gratuite de tren pentru tinerii care împlinesc anul următor vârsta de 18 ani. 

Siegfreied Mureșan este cel care s-a ocupat de includerea în buget a acestui proiect, ce va fi lansat înainte de vacanța de vară a anului viitor. 

„Este un proiect pilot de 12 milioane de euro prin care ne propunem să finanţăm anul următor 30.000 de bilete gratuite de tren, de 30 de zile, pentru tinerii europeni care împlinesc 18 ani. De la începutul anului am spus că îmi propun să lansez acest proiect şi mă bucur că pot anunţa astăzi că reuşim să îl lansăm anul următor, că am reuşit să alocăm 12 milioane de euro şi astfel 30.000 de tineri care împlinesc 18 ani în anul următor vor primi şansa prin aceste bilete pe care le vom oferi gratuit din partea Uniunii Europene să călătorească în Europa, să vadă noi realităţi, să aplice limbile străine şi să le exerseze. Şi să facă primii paşi spre experienţa internaţională, atât de necesară pentru a găsi un loc de muncă într-adevăr bun şi stabil în zilele noastre", a spus acesta. 

Acesta a mai spus că un bilet de tren care să-ți permită să faci un tur al statelor UE ar urca la aproximativ 450 de euro, astfel că cele 12 milioane de euro sunt suficiente pentru a acoperi costul a 30.000 de bilete de tren. 

Parlamentul European a adoptat joi bugetul anual al Uniunii Europene pentru anul 2018. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: tineri UE buget bilete tren
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close