Antena 3 CNN Externe Tinerii ucraineni au comemorat 70 de ani de la invazia sovietică deghizaţi în soldaţi ruşi

Tinerii ucraineni au comemorat 70 de ani de la invazia sovietică deghizaţi în soldaţi ruşi

Tinerii ucraineni au comemorat 70 de ani de la invazia sovietică deghizaţi în soldaţi ruşi
Sursa foto: Lvov
19 Sep 2009   •   15:24

După ce Polonia a comemorat 70 de ani de la invazia Uniunii Sovietice, un grup de tineri ucraieni au sărbătorit într-un mod cu totul original sosirea Armatei Roşii în orăşelul lor. Îmbrăcaţi în uniformele soldaţilor ruşi şi înarmaţi cu puşti de jucărie, barbaţii au defilat pe străzile localităţii.

Mai mulţi tineri au vrut să îi facă pe locuitorii oraşului Lvov să conştientizeze rolul pe care l-a avut Uniunea Sovietică asupra Ucrainei în al Doilea Război Mondial. Deşi ucrainienii au ales de această dată să ia totul în spirit de glumă, nimeni nu a uitat groza acelor zile. ?Când au venit, a fost înspăimântător, împuşcau pe toată lumea. Toţi fugeau în toate părţile şi ţipau?, îşi aminteşte un localnic.

Atât locuitorii orăşelului, cât şi şi istoricii se întreabă şi acum, după 70 de ani de la evenimente, dacă influenţa pe care a avut-o Rusia asupra Ucrainei a fost una pozitivă. ?Anul 1939 este anul când oraşul nostru a fost eliberat. Istoria ne învaţă multe, dar noi nu ştim încă dacă putem vorbi de eliberare. Este foarte important ca Europa şi restul lumii să ştie că în Ucraina s-a născut o nouă generaţie capabilă să contribuie la viitorul ţării?, spune unul din organizatorii evenimentului.

Iniţial venirea Armatei Roşii a fost primită cu entuziasm de oamenii din Lvov, un orăşel aflat la graniţa cu Polonia. Guvernul rus pretindea că soldaţii au fost trimişi nu ca forţă de ocupaţie, ci pentru a-i proteja de ameninţarea nazistă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: comemorare al Doilea Razboi Mondial
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close