Antena 3 CNN Externe "Toată lumea este paralizată de frică". Taifunul Hagupit a provocat moartea a 23 de persoane în Filipine

"Toată lumea este paralizată de frică". Taifunul Hagupit a provocat moartea a 23 de persoane în Filipine

"Toată lumea este paralizată de frică". Taifunul Hagupit a provocat moartea a 23 de persoane în Filipine
Sursa foto: Foto: eumetsat.int
de S.T.    |    08 Dec 2014   •   18:26

Taifunul Hagupit a provocat moartea a 23 de persoane în Filipine şi a distrus mii de locuinţe, iar în prezent se apropie de capitala Manilla, relatează AFP.
   
Hagupit, calificat drept supertaifun în momentul formării în Oceanul Pacific, afectează de sâmbătă arhipelagul filipinez. Luni, Hagupit a fost retrogradat la nivelul de furtună tropicală, degajând rafale de vant de până la 110 kilometri pe oră.
   
Conform agenţiei meteorologice Pagasa, rafalele de vânt vor trebui să scadă în intensitate pe măsură ce ciclonul se deplasează spre vest.
   
În zona metropolitană Manilla, unde trăiesc 12 milioane de oameni, autorităţile au demarat operaţiunile de evacuare. "Suntem în stare de alertă. Ne îngrijorează inundaţiile", a declarat Joseph Estrada, primarul oraşului Manilla.
   
În noiembrie 2013, Taifunul Haiyan a provocat moartea a peste 7.350 de persoane, devastând regiunile din estul Filipinelor.
   
Sâmbătă, Taifunul Hagupit degaja rafale de vânt de 210 km/h.

×
Subiecte în articol: taifun filipine rafale de vânt
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close