Antena 3 CNN Externe Tokyo are cele mai multe restaurante cu 3 stele Michelin

Tokyo are cele mai multe restaurante cu 3 stele Michelin

Tokyo are cele mai multe restaurante cu 3 stele Michelin
Sursa foto: stele michelin
18 Noi 2009   •   09:11

Gastronomia franceză a primit o lovitură după ce Paris a pierdut în faţa Tokyo ca oraşul cu cele mai multe restaurante de trei stele Michelin în lume.
"Tokyo rămâne de departe capitala mondială a gastronomiei şi are cele mai multe restaurante de trei stele," arăta Jean-Luc Naret, directorul cunoscutului ghid alimentar francez.
Tokyo a trecut cu puţin de oraşul luminilor în ultima ediţie a ghidului Michelin, cu 11 locaţii care au primit calificativul maxim, faţă de 10 în Paris. New York are patru restaurante de trei stele şi Londra doar unul.
Tokyo a luat şi titlul de oraş cu cele mai multe stele din lume- 261 ?étoiles? în 197 restaurante- triplu faţă de Paris .
Cu toate acestea, debutul ediţiei de Tokyo - 2008 a publicaţiei a fost criticată de specialiştii locali, care pretindeau că străinii sunt subiectivi. În acest an însă Michelin a angajat doar specialişti locali.
Unii critici cred că succesul Tokyo se datorează şi numărului de restaurante din capitala japoneză. Deşi capitala franceză are 40.000 de restaurante, Tokyo are de patru ori mai multe.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Tokyo
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close