Torturaţi până la moarte de forţele siriene: cadavrele a 16 bărbaţi au fost predate familiilor lor

de S.T.    |    28 Iun 2013   •   08:59
Torturaţi până la moarte de forţele siriene: cadavrele a 16 bărbaţi au fost predate familiilor lor Foto: victimempowermentsa.wordpress.com

Cadavrele a 16 bărbaţi torturaţi până la moarte de forţele de securitate siriene au fost predate familiilor lor, a anunţat o organizaţie pentru drepturile omului în noaptea de joi spre vineri.

"Am primit informaţii privind moartea a 16 bărbaţi în localitatea Harasta, torturaţi de forţele regimului", a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de AFP.

Zeci de mii de persoane ar fi deţinute în închisorile siriene, iar organizaţiile pentru drepturile omului acuză regimul preşedintelui Bashar al-Assad că torturează sistematic deţinuţii.
   
Data morţii celor 16 locuitori din Harasta este necunoscută, dar OSDO a afirmat că informaţiile privind decesul lor au apărut după ce cadavrele au fost predate familiilor de către un spital din Damasc.
   
"Se întâmplă adeseori ca trupurile neînsufleţite ale deţinuţilor să fie predate familiilor cu urme de tortură", a declarat directorul organizaţiei neguvernamentale, Rami Abdel Rahman, pentru AFP.
   

Parteneri
x close