Antena 3 CNN Externe Tragedie după tragedie în Peru. Doi soldaţi au ars de vii şi o clădire istorică s-a prăbuşit

Tragedie după tragedie în Peru. Doi soldaţi au ars de vii şi o clădire istorică s-a prăbuşit

Tragedie după tragedie în Peru. Doi soldaţi au ars de vii şi o clădire istorică s-a prăbuşit
Sursa foto: Foto: whotalking.com
06 Noi 2012   •   08:01

În Peru, ultimele zile au fost umbrite de două accidente, din care unul cu urmări tragice. La o paradă militară din provincie, doi soldaţi au fost cuprinşi de flăcări după ce o petardă a explodat chiar lângă ei. Iar în Capitală, o clădire veche şi lasată în paragină a fost suprinsă de camerele televiziunilor chiar în momentul în care se prăbuşea.

Spectatorii paradei militare au fost cuprinşi de panică atunci când unul din soldaţi a fost învăluit în flăcări din cap până în picioare. Uniforma sa luase foc de la un artificiu aprins, din greşeală, chiar pe traseul paradei. Tânărul înnebunit de spaimă şi durere alerga fără ţintă, în timp ce câţiva oameni mai curajoşi încercau să stingă focul cu nisip.

Militarul de 18 ani a suferit arsuri de gradul doi şi trei pe 80 la sută din suprafaţa corpului. Un alt soldat cu uniforma în flăcări s-a ales doar cu arsuri superficiale.

Răniţii au fost transportaţi la un spital din capitală iar armata a deschis o anchetă. Tot un incendiu s-a aflat la originea unui alt accident, în centrul istoric din Lima. O clădire din secolul al optsprezecelea s-a prăbuşit după ce fusese şubrezită de flăcări.

Conacul era înscris pe lista monumentelor istorice şi, împreună cu întregul cartier, în patrimoniul cultural al umanităţii, stabilit de UNESCO. Cu toate acestea, el ajunsese într-o stare precară şi adăpostea doar familii sărace. Acum, locatarii au rămas pe drumuri.

Nici incendiul, nici prăbuşirea nu au făcut victime. Locatarii spun că dezastrul a fost provocat de consumatorii de droguri care se adăposteau în clădire.

×
Subiecte în articol: Peru
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close