Antena 3 CNN Externe Ziar falsificat cu apelul oamenilor din Transnistria pentru preşedintele rus Vladimir Putin

Ziar falsificat cu apelul oamenilor din Transnistria pentru preşedintele rus Vladimir Putin

Un ziar local din Transnistria, care anunţa un apel al localnicilor la preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, prin care îi cereau implicarea forţelor armate în zonă, a fost falsificat, cel mai probabil de ucraineni, anunţă redactorul-şef al ziarului.

Ziar falsificat cu apelul oamenilor din Transnistria pentru preşedintele rus Vladimir Putin
Sursa foto: novostipmr.com
de Alexandra Ionescu    |    01 Mai 2022   •   14:35

Iniţial, pagina de ziar a fost prezentată ca fiind reală, însă ulterior s-a stabilit, ca urmare a apelului lansat chiar de redactorul-şef al ziarului, că pagina de ziar care prezenta materialul "Apelul oficial al poporului din Transnistria către președintele rus Putin" era falsă.

Textul fals solicita "implicarea forțelor armate ale regiunii transnistrene în acțiunile armatei ruse". Pentru aceasta, pe teritoriul Federației Ruse se deschid "puncte de mobilizare" pentru a recruta voluntari care să lupte în armata transnistreană.

Astfel, Kremlinul încearcă să legalizeze miile de militari care vor efectua provocări de pe teritoriul „regiunii transnistrene”.

Ziarul conține și o serie de materiale de propagandă despre „atacuri teroriste sângeroase asupra transnistrenilor de sărbătorile din mai, zeci de uciși, inclusiv copii, bătrâni și femei”.

Întrucât ziarul a fost publicat în ajunul sărbătorilor, există pericolul ca autoritățile de la Kremlin să intenționeze să comită o serie de acte de intimidare în rândul populației locale , pentru care „Ucraina și Vestul Colectiv” vor fi în mod tradițional răspunzătoare, spune Pravda.

"Transnistrenii nu mai au ocazia să evite un mare război. Kievul și curatorii săi NATO și-au dat deja verdictul, și-au coordonat deja toate acțiunile cu Chișinăul și Bucureștiul".

Autorii ziarului asociază toate speranțele cu „opoziția față de Rusia fraternă”.

Cetăţenii străini sunt îndemnaţi să se alăture forţelor armate ale regiunii transnistrene. În special, pe teritoriul Federației Ruse: „În afară de Federația Rusă, sunt desfășurate puncte de mobilizare în Republica Populară Lugansk, Republica Populară Democrată Belarus, Abhazia și Republica Autonomă Rusia.

GUR consideră că, prin astfel de acţiuni, conducerea rusă poate pregăti o nouă rampă pentru agresiunea împotriva Ucrainei şi o bază pentru ocuparea „oficială” a unei părţi din teritoriul Moldovei independente.

×
Subiecte în articol: Transnistria Rusia Război Ucraina
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close