Antena 3 CNN Externe Transporturile aviatice sunt paralizate de grevă, vineri, 13 octombrie, în Franța. Trei mari aeroporturi sunt afectate. Greve și în Anglia și Spania

Transporturile aviatice sunt paralizate de grevă, vineri, 13 octombrie, în Franța. Trei mari aeroporturi sunt afectate. Greve și în Anglia și Spania

Mai multe țări din Europa se confruntă ample mișcări de protest în sectorul transporturilor și cu perspectiva ca grevele să se extindă până la blocarea curselor feroviare și aviatice.

Transporturile aviatice sunt paralizate de grevă, vineri, 13 octombrie, în Franța. Trei mari aeroporturi sunt afectate. Greve și în Anglia și Spania
Sursa foto: hepta / DPA Images / Steve Parsons
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2023   •   12:57

În Franța, autoritatea Aviației Civile a cerut companiilor aeriene să își anuleze vineri, 13 octombrie, zborurile de pe aeroporturile din Paris și Marsilia, ca efect al mișcărilor sindicale pentru creșteri salariale.

Aproximativ 40% din zborurile către și dinspre aeroportul Paris - Orly vor fi anulate.

La fel se va întâmpla cu 25% din zborurile către și dinspre aeroportul Marsilia - Provence și cu 15% din cursele de pe aeroportul Beauvais - Tille, din apropiere de Paris.

Trei mari aeroporturi din Franța, afectate de grevă, vineri, 13 octombrie

Pasagerii cu călătorii rezervate între 12 octombrie seara și 14 octombrie dimineața sunt sfătuiți să verifice situația cu companiile aeriene.

De asemenea, tot vineri, sunt probabile perturbări și anulări de curse în transportul feroviar și la metroul din Paris, deoarece sindicatele de acolo și-au exprimat sprijinul pentru grevă. 

Lucrătorii din stațiile de metrou de la Paris au amenințat cu declanșarea unei greve în timpul Cupei Mondiale de Rugby, care a început luna trecută și se desfășoară până pe 28 octombrie.

Ei sunt nemulțumiți că nu au primit nicio bonificație pentru serviciile suplimentare pe care trebuie să le efectueze în timpul evenimentului sportiv, în vreme ce conductorii de trenuri urmează să beneficieze de primă.

Membrii sindicatului ce îi reprezintă pe angajații transportului public din Paris au amenințat că vor ieși în stradă din cauza acestei chestiuni, dacă negocierile în curs de desfășurare nu dau rezultate.

Marea Britanie: manipulanții de bagaje de pe Heathrow fac grevă timp de 13 zile în octombrie

În Marea Britanie, lucrătorii însărcinați cu livrarea bagajelor la Aeroportul Heathrow din Londra au anunțat că vor intra în grevă timp de 13 zile în luna octombrie.

Greva de la Heathrow a fost programată în perioada 6 - 9 octombrie și mai are o continuare în intervalul 20 - 30 octombrie.

A doua parte a grevei va avea un impact asupra perioadei aglomerate de toamnă.

Spania: personalul de securitate de pe aeroportul Alicante - Elche face grevă din cauza salariilor

Membrii de sindicat și-au anunțat intenția de a ieși în stradă din cauza ofertelor salariale sub nivelul inflației.

În Spania, personalul privat de securitate de la aeroportul Alicante - Elche a anunțat greve în cursul acestei luni, din cauza condițiilor de muncă și a salariilor.

Planul de oprire a lucrului acoperă cea mai mare parte a lunilor octombrie, noiembrie și decembrie, anul acesta, precum și jumătate din luna ianuarie, anul viitor.

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close