Antena 3 CNN Externe "Tratăm psihoza cu ajutorul tangoului". Terapia prin dans, un tratament utilizat în spitalele argentiniene

"Tratăm psihoza cu ajutorul tangoului". Terapia prin dans, un tratament utilizat în spitalele argentiniene

"Tratăm psihoza cu ajutorul tangoului". Terapia prin dans, un tratament utilizat în spitalele argentiniene
Sursa foto: Stock Photo
de S.T.    |    04 Ian 2013   •   19:20

Cursurile de tangou sunt folosite în spitalele argentiniene ca o formă de terapie cu scopul de a-i ajuta pe bolnavii cu tulburări mintale şi pe cei în vârstă să intre din nou în legătură cu oamenii, informează AFP.
   
"Faptul de a-ţi strânge partenerul în braţe face ca tangoul să fie atât de special, creând un fel de raporturi amoroase", a declarat Silvina Perl, coordonatoarea Atelierului de tangou din cadrul Spitalului Psihiatric Borda, din Buenos Aires.
   
Magia tangoului, dans apărut la sfârşitul secolului al XIX-lea la Buenos Aires şi Montevideo, inclus în 2009 în patrimoniul mondial al UNESCO, ajută la o mai bună tratare a bolnavilor, a explicat acelaşi psiholog.
   
Borda este un spital psihiatric pentru bărbaţi, dar mai multe femei voluntare o ajută pe Silvina Perl să îi înveţe acest dans dificil pe cei 20 de pacienţi incluşi în program, într-o atmosferă calmă.
   
Pacienţii înscrişi în acest atelier, în loc să rămână închişi în lumea lor, înaintează într-un mod natural, către partenerii lor, căutându-i. Pentru a putea să danseze, ei par să accepte să se deschidă către lumea înconjurătoare.

"Ne obişnuim treptat cu strânsul partenerului în braţe. La Academia de tangou se pune accentul pe coregrafie, însă pe noi ne atrage cel mai mult contactul cu partenerul", a declarat unul dintre elevii noi.

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close