Antena 3 CNN Externe Trecători înjunghiați pe stradă de un bărbat jumătate dezbrăcat, la Oslo. A fost împușcat mortal de polițiști

Trecători înjunghiați pe stradă de un bărbat jumătate dezbrăcat, la Oslo. A fost împușcat mortal de polițiști

Mai mulți oameni au fost înjunghiați, pe o stradă din Oslo, de un individ pe jumătate dezbrăcat. Atacatorul a fost împușcat mortal de polițiști.

Trecători înjunghiați pe stradă de un bărbat jumătate dezbrăcat, la Oslo. A fost împușcat mortal de polițiști
Sursa foto: Twitter/ JM Noticias
de Cerasela Stafie    |    09 Noi 2021   •   16:15

Un polițist a fost și el rănit în respectivul atac. Oamenii legii au transmis că atacatorul a înjunghiat mai multe persoane, dar nu au fost transmise informații despre starea acestora.

În presă au apărut mai multe imagini ale unei mașini pe poliție, care intră într-o clădire din cartierul Bislett din nordul capitalei Oslo pentru a-l opri pe bărbat.

Se estimează că acesta avea în jur de 30 de ani. Bărbatul nu s-a lăsat prins cu ușurință. Când au ajuns la fața locului mașinile de poliție, acesta s-a năpustit asupra lor și chiar a reușit să deschidă una dintre portiere și să rănească un om al legii, scrie Daily Mail.

Potrivit matorilor, au fost trase aproximativ șase focuri de armă. Purtătorul de cuvânt al poliției, Torgeir Brenden, a menționat că atacatorul a fost transportat de urgență la spital, dar rănile suferite erau incompatibile cu viața.

”Pentru noi, acesta pare a fi un incident izolat, astfel încât nu există niciun motiv să ne temem pentru siguranța orașului. Aceasta este o persoană care ne este cunoscută în trecut și care are o istorie,” a explicat șeful poliției, Egil Joergen Brekke, într-o conferință de presă.

Individul nu este la prima ispravă de acest fel. În luna decembrie a anului trecut, acesta a fost condamndat pentru o faptă asemănătoare, petrecută în anul 2019.

Tot dezbrăcat de la brâu în sus, cuțitarul a atacat mai multe persoane, pe o stradă din cartierul Grunerlokka, Oslo. Potrivit informațiilor distribuite de presă, acesta și-a dat foc hainelor și a strigat „allahu akbar”. Și atunci a fost împușcat de polițiști, dar cu o armă paralizantă.

În timpul procesului, experții în sănătate mintală numiți de instanță nu au reușit să se hotărască dacă suferea de schizofrenie paranoidă sau psihoză indusă de droguri, dar atât acuzarea, cât și apărarea au fost de acord că ar trebui să fie trimis la îngrijiri medicale mintale obligatorii.

×
Subiecte în articol: injunghiere oslo atacator poliție
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close