Antena 3 CNN Externe Trei elevi din Capitală, premiaţi de NASA. Un satelit Galileo a fost botezat cu numele româncei

Trei elevi din Capitală, premiaţi de NASA. Un satelit Galileo a fost botezat cu numele româncei

Trei elevi din Capitală, premiaţi de NASA. Un satelit Galileo a fost botezat cu numele româncei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    23 Noi 2012   •   12:46

Doi elevi ai unei şcoli din Capitală au fost premiaţi de NASA, pentru rezultate bune obţinute la concursul "Cassini Scientist for a Day", iar o altă elevă a câştigat concursul de desene "Galileo", un satelit cu acest nume fiind deja botezat "Irina", aşa cum o cheamă pe câştigătoare, informează un comunicat de presă remis de Primăria sectorului 4.

„Doi dintre elevii Şcolii gimnaziale nr. 79 din sectorul 4 au atins performanţe mai mult decât deosebite, care stârnesc admiraţia şi respectul oricui, peste tot în această lume. Astfel, micuţii pasionaţi de explorarea Spaţiului au fost premiaţi de NASA, la concursul în cadrul căruia au strălucit.



La fel a strălucit şi o elevă a Şcolii gimnaziale nr. 120, o fetiţă deosebită, desemnată câştigătoare a competiţiei de desene organizate de Comisia Europeană, cu Sprijinul Agenţiei Europene Spaţiale. Pentru acest rezultat, un satelit a fost deja Irina, după numele micuţei”, a declarat primarul sectorul 4, Cristian Popescu - Piedone.    




Cei doi elevi care au fost premiaşi de NASA sunt Vlad Fălcuţescu şi Rafel Nica.

Pentru rezultatele bune obţinute la NASA, Primăria sectorului 4 va organiza de Moş Nicolae o festivitate, în cadrul căreia copiii cu rezultate bune la concursurile internaţionale vor fi premiaţi.



De asemenea, alţi 20 de elevi de la Liceul "Dinu Lipatti", câştigători ai olimpiadelor internaţionale de profil, alături de profesorii lor, vor fi recompensaţi.









×
Subiecte în articol: NASA
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close