Antena 3 CNN Externe Trei sute de persoane au participat la un miting republican împotriva islamului, la Paris

Trei sute de persoane au participat la un miting republican împotriva islamului, la Paris

Trei sute de persoane au participat la un miting republican împotriva islamului, la Paris
Sursa foto: Foto: doctorbulldog.wordpress.com
05 Sep 2010   •   11:32

Aproximativ 300 de persoane au participat sâmbătă seară, la Paris, la un miting republican, pentru a marca ataşamentul lor faţă de valorile republicane şi a-şi afirma rezistenţa la "pericolul islamist", care ar ameninţa Franţa, relatează AFP.

"Iubim Franţa, iubim drapelul, iubim valorile Republicii. Suntem într-o ţară laică, avem dreptul să credem sau să nu credem", a declarat Pierre Cassen, fondatorul asociaţiei Riposta Laică, în faţa militanţilor a 26 de asociaţii şi organizaţii, care au făcut apel la organizarea acestui miting în piaţa Bursei, în centrul capitalei.

Veniţi cu cartofi prăjiţi, salam şi sticle de vin, unii chiar cu drapelul tricolor, manifestanţii au prezentat afişe care proclamau "Nici văl, nici burqa, apărăm Republica", sau "Fără talibani în Franţa".

Potrivit organizatorilor, mitingul marca cea de-a 140-a aniversare a celei de-a III-a Republici, care a instaurat legea privind laicitatea.

"Suntem excedaţi de această religie care permite bărbaţilor să lovească femeile, care promovează violenţa ca mod de funcţionare", a afirmat un participant care nu a vrut să-şi spună numele, afişând drapelul naţional şi o sticlă de vin.

Potrivit fondatorului Ripostei Laice, acest miting "fratern şi umanist" este o ocazie de a condamna campania "comunitaristă şi segregaţionistă".

Christine Tasin, preşedinta asociaţiei Rezistenţa Republicană, a denunţat la rândul său "discriminarea pozitivă", o politică ce exclude în opinia sa francezii de origine în favoarea persoanelor provenite din imigraţie.

"Nu există nici un motiv ca Republica să îi favorizeze pe unii în detrimentul altora", a apreciat ea.

Apeluri pentru organizarea unor mitinguri similare în provincie au fost lansate. Câteva zeci de persoane s-au adunat la Bordeaux (sud-vest), la Strasbourg (est) şi la Toulouse (sud-vest).

Antena3.ro

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close