Antena 3 CNN Externe Tunisia îndeamnă la "oprirea agresiunii" împotriva Fâşiei Gaza

Tunisia îndeamnă la "oprirea agresiunii" împotriva Fâşiei Gaza

Tunisia îndeamnă la "oprirea agresiunii" împotriva Fâşiei Gaza
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    17 Noi 2012   •   18:38

Ministrul tunisian de Externe, Rafik Abdessalem, a îndemnat sâmbătă comunitatea internaţională să "oprească agresiunea israeliană flagrantă" împotriva Fâşiei Gaza, în cursul unei vizite de solidaritate în această enclavă palestiniană guvernată de mişcarea islamistă Hamas.

Abdessalem, membru al partidului islamist Ennahda, aflat la putere în Tunisia, este al doilea oficial arab de rang înalt care vizitează Fâşia Gaza, după vizita premierului egiptean Hisham Qandil, a cărui ţară este condusă de către mişcarea islamistă Fraţii Musulmani.

"Mesajul nostru adresat comunităţii internaţionale este că agresiunea israeliană flagrantă împotriva poporului nostru în Fâşia Gaza trebuie să înceteze", a declarat şeful diplomaţiei tunisiene, potrivit AFP.

"Această agresiune nu este nici acceptabilă şi nici legală, indiferent despre ce norme este vorba", a adăugat el, îndemnând Liga Arabă, care urma să se reunească sâmbătă de urgenţă la Cairo, să acţioneze.

Oficiali au declarat că şeful Guvernului Hamas, Ismail Haniyeh, urma să îl primească pe Abdessalem, după ce l-a găzduit vineri pe Qandil, fără să precizeze unde şi când, în contextul în care liderii mişcării islamiste au adoptat consemne la prudenţă din cauza bombardamentelor israeliene.

Opt palestinieni au fost ucişi sâmbătă dimineaţa în bombardamente asupra Fâşiei Gaza, ridicând bilanţul ostilităţilor între Israel şi grupări înarmate din Fâşia Gaza la 41 de morţi, dintre care 38 de palestinieni şi trei israelieni, începând de la lansarea, miercuri, a operaţiunii israeliene "Pilon de Apărare", odată cu asasinarea lui Ahmad Jaabari, comandantul operaţiunilor militare în cadrul Hamas.





×
Subiecte în articol: Tunisia Fasia Gaza
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close