Antena 3 CNN Externe A fost găsit turistul care şi-a scrijelit numele pe peretele Colosseumului. Ce pedeapsă riscă

A fost găsit turistul care şi-a scrijelit numele pe peretele Colosseumului. Ce pedeapsă riscă

Carabinierii l-au identificat pe turistul care a vandalizat vineri Colosseumul, scrijelindu-şi numele şi pe cel al iubitei sale pe monumentul din Roma.

A fost găsit turistul care şi-a scrijelit numele pe peretele Colosseumului. Ce pedeapsă riscă
Sursa foto: twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2023   •   23:02

La începutul acestei săptămâni, anchetatorii au anunţat că tânărul turist riscă o amendă de cel puţin 15.000 de euro şi închisoare de până la cinci ani pentru actul de vandalism.

"Sunt recunoscător carabinierilor pentru că l-au identificat cu promptitudine pe presupusul autor al faptei necivilizate şi absurde săvârşite la Colosseum", a declarat ministrul italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano.

Citeşte şi: Ce amendă riscă un turist care a sculptat numele iubitei sale în Colosseumul din Roma

Sangiuliano a distribuit luni pe Twitter imagini ale incidentului care au devenit virale, spunând că speră ca vandalul să fie "identificat și sancționat în conformitate cu legile".

"Consider că este foarte grav, nedemn și un semn de mare incivilitate faptul că un turist desfigurează unul dintre cele mai faimoase locuri din lume, Colosseumul, pentru a grava numele logodnicei sale", a spus Sangiuliano.

Potrivit unei surse din poliţie citată de Reuters, cei doi ar fi părăsit ţara înainte ca autorităţile să dea de urma lor.

ANSA preciza la momentul apariției imaginilor că tânărul turist riscă o amendă de cel puțin 15.000 de euro sau închisoare de până la cinci ani.

×
Subiecte în articol: turist Colosseum pedeapsa
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close