Antena 3 Externe Donație fabuloasă pentru lupta împotriva coronavirusului. Un miliard de dolari de la fondatorul Twitter

Donație fabuloasă pentru lupta împotriva coronavirusului. Un miliard de dolari de la fondatorul Twitter

08 Apr 2020   •   23:31
Donație fabuloasă pentru lupta împotriva coronavirusului. Un miliard de dolari de la fondatorul Twitter

Anunțul a fost făcut în această seară, evident, pe contul său de Twitter. Fondatorul platformei Jack Dorsey a anunțat că renunță la 28% din averea sa, donând un miliard de dolari destinați exclusiv luptei împotriva COVId-19, anunță BBC.com.

Jack Dorsey nu a stabilit exact unde vor fi trimise donațiile, însă, în SUA există un deficit de ventilatoare și echipamente individuale de protecție, iar companiile și persoanele fizice se confruntă cu probleme economice grave.

El va folosi acțiunile pe care le deține la Square pentru a finanța donațiile care vor fi distribuite prin Start Small Foundation. Dorsey a spus că folosește acțiuni ale Square, și nu ale Twitter, deoarece deține „mai multe”. Acțiunile vor fi vândute de-a lungul timpului, ceea ce ar putea avea impact asupra valorii acestora și a dimensiunii generale a donației.

Odată ce pandemia Covid-19 va fi lichidată, fondurile se vor orienta către sănătatea și educația fetelor și cercetarea privind veniturile de bază universale.

La 43 de ani, Jack Dorsey este directorul executiv al Twitter și Square.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close