Antena 3 CNN Externe Uciderea lui James Foley este o "trădare a valorilor Marii Britanii". Vezi cine spune asta

Uciderea lui James Foley este o "trădare a valorilor Marii Britanii". Vezi cine spune asta

Uciderea lui James Foley este o "trădare a valorilor Marii Britanii". Vezi cine spune asta
de S.T.    |    24 Aug 2014   •   21:52

Execuția sumară a lui James Foley de către un bărbat cu cagulă și cu un aparent accent britanic reprezintă o "trădare a valorilor Marii Britanii", a declarat șeful diplomației britanice Philip Hammond, într-un articol pentru Sunday Times, informează AFP.

"Aceasta este o trădare a valorilor țării noastre și a tot ce reprezintă poporul britanic. Este groaznic să ne imaginăm că autorul acestui act odios ar putea să fi crescut în Marea Britanie", a scris Hammond.

Imaginile video difuzate marți de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) prezintă un bărbat ce se exprimă având un aparent accent britanic, mascat și îmbrăcat în negru, și care pare să-l fi executat pe James Foley, jurnalistul american răpit de bărbați înarmați în noiembrie 2012, în Siria.

Sunday Times asigură, citând surse guvernamentale, că MI5 și MI6, serviciile de spionaj, au identificat deja un suspect britanic, însă nu doresc să-i dezvăluie identitatea

Un material video al execuţiei lui James Foley a fost difuzat miercuri de membri ai Statului Islamic, un grup sunnit ultraradical care a preluat controlul asupra unor zone ample din teritoriile Siriei şi Irakului.

James Foley, în vârstă de 40 de ani, era un jurnalist experimentat, relatând despre conflictul din Libia şi despre cel din Siria. Foley a colaborat cu publicaţia Global Post, Agenţia France-Presse şi alte instituţii media.

Citeşte şi:

Mesajul mamei jurnalistului decapitat de terorişti: Şi-a dat viaţa în încercarea de a arăta lumii suferinţa poporului sirian

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close