Antena 3 CNN Externe Ucraina. Bilanţul provizoriu al exploziei care a distrus un bloc de locuinţe a ajuns la 26 de morţi

Ucraina. Bilanţul provizoriu al exploziei care a distrus un bloc de locuinţe a ajuns la 26 de morţi

Ucraina. Bilanţul provizoriu al exploziei care a distrus un bloc de locuinţe a ajuns la 26 de morţi
26 Dec 2008   •   19:09

Bilanţul, încă provizoriu, al exploziei care a distrus un bloc de locuinţe din Crimeea a ajuns la 26 de morţi. Echipele de salvare au lucrat toată noaptea în speranţa că vor mai găsi supravieţuitori sub dărâmături. Tragedia i-a adus din nou împreună pe preşedintele Ucrainei, Viktor Iuşcenko, şi pe premierul Iulia Timoşenko, deveniţi în ultimul timp rivali neîmpăcaţi.
Explozia a distrus un întreg tronson dintr-un bloc cu patru etaje. 35 de apartamente au fost spulberate. Sute de oameni au îndepărtat resturile de beton şi moloz cu mâinile goale, pentru a nu-i pune în pericol pe eventualii supravieţuitori.
Localnicii spuneau că au auzit gemete de sub dărâmături sau chiar au primit apeluri de la telefoane mobile. Preşedintele Iuşcenko şi premierul Timoşenko au lăsat la o parte conflictele lor şi au sosit împreună la locul catastrofei, unde le-au promis supravieţuitorilor noi locuinţe.
Preşedintele Iuşcenko a adus chiar elogii guvernului pentru reacţia sa la catastrofă. El a refuzat, în schimb, cu mulţumiri, oferta preşedintelui rus Dmitri Medvedev de a trimite în ajutor militari din Flota Mării Negre, cu baza în Crimeea. Cauzele exploziei nu au fost încă stabilite, dar se crede că la subsolul clădirii se afla un atelier neautorizat în care erau depozitate butelii de oxigen şi acetilenă.
Antena 3

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close