Antena 3 CNN Externe Ucraina, catastrofă evitată în ultimul moment, cu sprijin extern | Cât de probabilă e pacea în următoarele șase luni

Ucraina, catastrofă evitată în ultimul moment, cu sprijin extern | Cât de probabilă e pacea în următoarele șase luni

Creditorii externi ai Ucrainei au acceptat cererea Kievului de a îngheța timp de doi ani plăți în contul unor obligațiuni internaționale în valoare de circa 20 de miliarde de dolari.

Ucraina, catastrofă evitată în ultimul moment, cu sprijin extern | Cât de probabilă e pacea în următoarele șase luni
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Aug 2022   •   20:39

Prin această derogare, guvernul de la Kiev evită intrarea în incapacitate de plată, relatează Reuters.

În contextul agresiunii ruse, creditorii internaționali ai Ucrainei nu întrevăd un acord de pace la orizontul următoarelor șase luni.

Prin urmare, aceștia au convenit să amâne plăți în conturile de capital și de dobânzi pentru 13 emisiuni de obligațiuni suverane ale statului ucrainean, care ajung la maturitate între anii 2022 și 2033.

Beneficiind de înțelegere din partea creditorilor, guvernul de la Kiev estimează că va reuși să economisească circa 5 miliarde de dolari în următoarele 24 de luni, în timp ce își gestionează atent resursele financiare pentru a face față efortului de război.

SUA și UE pregătesc noi pachete financiare pentru Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că în urma agresiunii militare ruse deficitul bugetar al Ucrainei a ajuns la circa 5 miliarde de dolari lunar.

Statele Unite au anunțat, luni, că vor oferi Ucrainei un ajutor financiar suplimentar în valoare de 4,5 miliarde de dolari.

Cu această sumă, asistența financiară pe care Washingtonul a acordat-o Kievului pentru acoperirea nevoilor bugetare, de la începutul agresiunii ruse, ajunge la 8,5 miliarde de dolari.

O sursă din guvernul german a anunțat săptămâna trecută că Uniunea Europeană intenționează, la rândul ei, să adune până în septembrie un nou pachet de ajutor financiar destinat Ucrainei, în valoare de circa 8 miliarde de euro.

Foto: clădire în ruine la Mariupol, iulie 2022

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close