Antena 3 CNN Externe Ultimul model Tesla de lux a ars ca o torță, după ce a luat foc în mers, pe o stradă din SUA. Șoferul a rămas blocat în mașină

Ultimul model Tesla de lux a ars ca o torță, după ce a luat foc în mers, pe o stradă din SUA. Șoferul a rămas blocat în mașină

O mașină electrică Tesla Model S Plaid a fost cuprinsă de flăcări în timp ce proprietarul o conducea, la doar trei zile după ce a cumpărat-o. Modelul face parte din gama de top, a fost lansat în luna iunie și costase 129.900 de dolari.

Ultimul model Tesla de lux a ars ca o torță, după ce a luat foc în mers, pe o stradă din SUA. Șoferul a rămas blocat în mașină
Sursa foto: CNBC/ Geragos
de Mia Lungu    |    04 Iul 2021   •   09:34

Șoferul, un antreprenor, nu a putut inițial să iasă din mașină, pentru că sistemul electronic de la uși s-a blocat, iar proprietarul a fost nevoit să „folosească forța pentru a scăpa”, a spus avocatul acestuia, Mark Geragos.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mașina a mai mers aproximativ 10-12 metri, apoi s-a transformat într-o „minge de foc”, incidentul petrecându-se într-o zonă rezidențială, lângă casa proprietarului din Pennsylvania.

„A fost o experiență îngrozitoare”, a spus Geragos. „Acesta este un model nou-nouț... Facem o investigație. Solicităm ca S Plaid să fie blocat până se va stabili ce s-a întâmplat", a mai spus el.

Directorul executiv Tesla, Elon Musk, a promovat acest model spunând că este o mașină „mai rapidă decât orice Porsche, mai sigură decât orice Volvo” la un eveniment de lansare de la fabrica producătorului auto din Fremont, California, luna trecută.

La începutul lunii aprilie, el a declarat că noul sedan Model S și versiunea sport Model X au un nou pachet de baterii.

„A fost nevoie de un update pentru a ne asigura că bateria noului S / X este sigură", a spus Musk într-o conferință, explicând întârzierile de producție.

 

×
Subiecte în articol: tesla lux ars torță SUA soferul masina
Parteneri
Mărturiile pacienților cu reacții adverse grave după vaccinarea COVID-19
x close