Antena 3 CNN Externe Un agent Al Qaida, condamnat la închisoare pe viață

Un agent Al Qaida, condamnat la închisoare pe viață

Un agent Al Qaida, condamnat la închisoare pe viață
16 Feb 2018   •   22:34

Ibrahim Suleiman Adnan Adam Harun, zis Spin Ghul, agent Al Qaida, a fost condamnat vineri de o instanţă din districtul newyorkez Brooklin la închisoare pe viaţă pentru două crime şi tentativa de a amplasa o bombă la ambasada americană din Nigeria, informează Reuters. Juriul îl declarase vinovat pe Harun încă din martie 2017. Împotriva lui s-a reţinut că a participat la un atac Al Qaida în urma căruia au fost ucişi doi soldaţi americani, unul din armata terestră, celălalt din aviaţia militară.

Harun a refuzat să asiste la pronunţarea sentinţei, după ce procedase la fel pe tot parcursul procesului. Acuzatului i s-a asigurat o conexiune audio şi video în celula unde era închis, dar el nu a apărut niciodată în imagini şi nu s-a adresat instanţei.

Harun a fost luat prizonier în Libia, în 2005, şi preluat de autorităţile italiene după ce a recunoscut că are cicatrici din lupta în numele Al Qaida împotriva militarilor americani. De când a fost extrădat din Italia în SUA, în octombrie 2012, el a susţinut că este un "războinic" şi că ar trebui să compară în faţa unui tribunal militar. Judecătorul districtual Brian Cogan, care a pronunţat condamnarea, a dezvăluit că inculpatul a declarat agenţilor federali de securitate: "Aceasta nu e instanţa mea. Acesta nu e judecătorul meu".

Magistratul nu a formulat nicio recomandare privind regimul penitenciar, deşi avocaţii lui Harun au cerut încarcerarea în condiţii care să permită asistenţă psihiatrică şi interacţiuni cu deţinuţi cu fond cultural similar.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: al Qaida inchisoare pe viata
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close