Antena 3 CNN Externe Un american a murit în timp ce fotografia tsunami-ul care a lovit nordul Californiei

Un american a murit în timp ce fotografia tsunami-ul care a lovit nordul Californiei

Un american a murit în timp ce fotografia tsunami-ul care a lovit nordul Californiei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
12 Mar 2011   •   11:29

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, care a fost luate de ape în timp ce încerca să fotografieze un tsunami în nordul Californiei, a fost confirmat mort, vineri, potrivit autorităţilor din Del Norte, relatează CNN.


Un tsunami de peste 2,4 metri a fost înregistrat în Crescent, California. Vasele au fost legate de stâlpi în portul Santa Cruz, însă unele dintre ele au fost acoperite de ape.

Autorităţile din cel puţin 20 de ţări şi numeroase alte insule din Oceanul Pacific au emis alerte de tsunami, vineri, după ce un seism de magnitudine 8,9 a lovit Japonia.

Un cutremur cu magnitudinea de 8,9, urmat de zeci de replici puternice, a lovit Japonia, iar valuri tsunami provocate de seism au lovit coastele japoneze.

Peste 700 de persoane au murit în urma catastrofei din Japonia, conform celui mai recent bilanţ oficial. 784 de persoane sunt date dispărute, iar peste 1.100 au fost rănite în urma celui mai grav cutremur din istoria modernă. Pericolul nu a trecut, iar autorităţile avertizează că alte valuri seismice s-ar putea forma în perioada următoare.

×
Subiecte în articol: tsunami california american fotografie
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close