Antena 3 CNN Externe Un american care pretinde jumătate din compania Facebook, dat dispărut

Un american care pretinde jumătate din compania Facebook, dat dispărut

Un american care pretinde jumătate din compania Facebook, dat dispărut
14 Mar 2015   •   22:02

Un american care pretinde jumătate din compania Facebook a dispărut fără urmă. Bărbatul care l-a dat în judecată pe fondatorul site-ului de socializare era în arest la domiciliu, fiind acuzat că a fabricat unele probe din acest proces. Soţia şi cei doi copii ai săi, de asemenea, sunt daţi dispăruţi. Poliţiştii din New York încearcă acum să-l găsească.

Paul Ceglia este de negăsit. Bărbatul de 41 de ani se afla în arest, la domiciliul său din statul New York. Poliţiştii spun că şi-a desprins brăţara de monitorizare pe care era obligat să o poarte şi a fugit. Soţia şi cei doi fii ai săi, de asemenea, nu au fost găsiţi. Chiar şi câinele familiei a dispărut.

Paul Ceglia l-a dat în judecată pe Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, în 2010. El a pretins că, în 2003, Zuckerberg a semnat un contract, prin care se angaja să-i dea jumătate din veniturile viitorului site de socializare Facebook. La schimb, Ceglia i-ar fi oferit atunci fondatorului Facebook o mie de dolari. Zuckerberg a recunoscut că a încheiat acum 12 ani un contract cu Ceglia, dar nu pentru Facebook, ci pentru un alt proiect. La doi ani de la izbucnirea scandalului însă, în 2012, Ceglia a fost plasat în arest la domiciliu, pe motiv că a fabricat unele dovezi aduse în proces. Acum, avocatul lui s-a arătat complet surprins de dispariţie.

Procesul lui Ceglia, pentru fabricarea probelor, va începe în mai. El riscă 40 de ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: Facebook Mark Zuckerberg
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close