Antena 3 CNN Externe Un avion de luptă american s-a prăbuşit în Florida

Un avion de luptă american s-a prăbuşit în Florida

Un avion de luptă american s-a prăbuşit în Florida
16 Noi 2012   •   12:47

Un avion de luptă american s-a prăbuşit ieri seară, lângă o autostradă din Florida. Din fericire, pilotul a reuşit să se catapulteze la timp şi nu a fost rănit.

Aparatul era unul de tip F-22 Raptor şi făce parte dintr-un program militar controversat. Acesta decolase de la baza aeriană Tyndall.

Nimeni de la sol nu a fost rănit, dar autostrada din preajma accidentului a fost închisă pentru operaţiunile de salvare ale pilotului, a declarat sergentul Rachelle Elsea, purtătorul de cuvânt al bazei aeriene.

Cauza prăbuşirii avionului rămâne deocamdată necunoscută, dar surse militare spun că specialiştii, care se ocupă de acest tip de aparat, întâmpină dificultăţi de câţiva ani.

În 2008, piloţii de la manşa acestui avion au acuzat probleme acute de hipoxie, fapt ce a determinat Forţele Aeriene americane să recunoască că sunt unele probleme la rezervele de oxigen.
Doi ani mai târziu, acest sistem a fost responsabil pentru un accident în care pilotul şi-a pierdut viaţa.
În 2011, toate aparatele F-22 Raptor au fost reţinute la sol, timp de patru luni, pentru investigaţii amănunţite.

Armata americană susţine că problemele au fost remediate şi avionul este sigur pentru piloţi. 12 astfel de aparate fac parte acum din flota staţionată în Japonia, dar au  restricţii de zbor la altitudini înalte.

×
Subiecte în articol: avion
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close