Antena 3 CNN Externe Un avion militar norvegian, cu cinci ofiţeri la bord, a dispărut în nordul Suediei

Un avion militar norvegian, cu cinci ofiţeri la bord, a dispărut în nordul Suediei

Un avion militar norvegian, cu cinci ofiţeri la bord, a dispărut în nordul Suediei
16 Mar 2012   •   00:00

Un avion de transport de trupe aparţinând forţelor aeriene norvegiene a fost dat dispărut joi seară în nordul suedez, iar Oslo regretă moartea celor cinci pasageri, conform unor surse oficiale citate de AFP.
   
"Un avion Hercules de transport norvegian, ce călătorea pe ruta Evenes din Norvegia spre Kiruna în Suedia a fost dat dispărut în apropiere de Kiruna", a declarat un responsabil al serviciilor de salvare suedeze, Matthias Hansson.
   
La scurt timp după aceasta, deşi oficial nici aparatul sau rămăşiţele sale şi nici ocupanţii nu fuseseră găsiţi, ministrul norvegian al Apărării Espen Barth Eide a declarat că regretă moartea celor cinci ofiţeri care se aflau la bordul aparatului.
   
"Am aflat în această seară de pierderea celor cinci ofiţeri cu profundă tristeţe", a declarat Barth Eide, citat de agenţia de presă NTB.
   
Avionul a avut un ultim contact cu turnul de control de la Kiruna în jurul orei 14:40 (15:40, ora României) iar apoi a dispărut de pe ecranele radar, conform lui Hansson.
   
Condiţiile meteorologice erau dificile în zona unde se afla aparatul de zbor.
   
Elicoptere au fost trimise pentru căutări din Norvegia, Suedia şi Danemarca, însă la ora 20:30 (22:30, ora României), acestea nu găsiseră nimic.
   
Aparatul Hercules dispărut participa la un exerciţiu militar condus de Norvegia şi numit Cold Response 2012 la care i-au parte aproximativ 16.000 de persoane reprezentând 15 state.


×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close