Antena 3 CNN Externe Un bărbat luat ostatic de talibani şi-a împuşcat răpitorii și a fugit cu mașina lor

Un bărbat luat ostatic de talibani şi-a împuşcat răpitorii și a fugit cu mașina lor

Un bărbat luat ostatic de talibani şi-a împuşcat răpitorii și a fugit cu mașina lor
16 Mar 2018   •   16:20

Omul a profitat de faptul că răpitorii îşi făceau rugăciunea de după-amiază.

Un afgan luat ostatic de talibani a reuşit să scape după ce a sustras o armă de la unul dintre aceştia în timp ce se rugau, armă cu care i-a împuşcat pe şapte dintre ei şi a rănit alţi 18, au anunţat joi surse concordante citate de AFP.

Awal Khan, în vârstă de 36 de ani, a fost răpit miercuri împreună cu un poliţist pe o stradă din Paktika, provincie extrem de instabilă din estul ţării, considerată fief al talibanilor, a precizat adjunctul responsabilului local cu securitatea, Abdul Rauf Masood. Potrivit acestuia, poliţistul a fost ucis, iar Awal Khan a fost dus într-o casă din districtul Gomal. Peste câteva ore, profitând de rugăciunile de după-amiază, ostaticul - care avea cătuşe - i-a luat arme unuia dintre răpitorii săi şi a deschis focul.

“I-a atins pe toţi. A omorât şapte şi a rănit 18”, a menţionat pentru France Presse Mohammad Rahman Ayaz, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a confirmat pentru AFP că un grup i-a răpit pe cei doi bărbaţi, iar Khan a reuşit să se elibereze trăgând asupra rebelilor şi omorând trei dintre ei. Ulterior, ex-ostaticul a fugit cu o maşină 4x4 aparţinând celor care îl răpiseră, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al talibanilor.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: barbat talibani ostatic
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close