Antena 3 CNN Externe Un cleric musulman a fost împuşcat mortal în Daghestan

Un cleric musulman a fost împuşcat mortal în Daghestan

Un cleric musulman a fost împuşcat mortal în Daghestan
de M.T.    |    30 Oct 2012   •   12:23

O persoană neidentificată a împuşcat mortal un imam din oraşul Derbent, situat în Daghestan, Caucazul de Nord, cel mai recent incident dintr-o serie de atacuri împotriva liderilor religioşi din regiunea aflată în sudul Rusiei, anunţă Reuters.

Karimulla Ibragimov, în vârstă de 49 de ani, se îndrepta spre moschee marţi dimineaţă, pentru rugăciunea de dimineaţă, şi era însoţit de tatăl şi de fratele său.

Rudele imamului au fost de asemenea ucise în atentat, au precizat oficialii ruşi.

„Toţi trei au murit pe loc din cauza rănilor provocate de gloanţe”, a declarat unul dintre anchetatori, adăugând că persoana care a deschis focul a plecat d ela locul faptei într-o maşină.

Atacurile împotriva liderilor religioşi din Daghestan s-au înmulţit în ultima vreme, pe fondul creşterii tensiunii între musulmanii moderaţi şi cei radicali.

Potrivit site-ului de ştiri utro.ru, citat de BB, trei imami au fost împuşcaţi mortal în această regiune din luna martie şi până în prezent.

Daghestanul, o provincie majoritar musulmană, a fost cuprinsă de o insurgenţă islamistă începând cu 1999, după ce trupele ruseşti au înlăturat de la putere guvernul rebel din Cecenia şi au restabilit controlul direct al Moscovei.

Unul dintre cei mai importanţi clerici musulmani din Rusia a avertizat în luna august că în Daghestan există riscul unui război civil. Oficialii ruşi au motive de îngrijorare, în condiţiile în care regiunea se află destul de aproape de Soci, oraşul care va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă din 2014.


×
Subiecte în articol: asasinat Rusia
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close