Antena 3 CNN Externe Un democrat demisionează din Congresul SUA în urma unui scandal sexual

Un democrat demisionează din Congresul SUA în urma unui scandal sexual

Un democrat demisionează din Congresul SUA în urma unui scandal sexual
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
27 Iul 2011   •   09:29

Congresmanul american David Wu, membru democrat al Camerei Reprezentanţilor, a anunţat marţi că va demisiona în urma acuzaţiilor de "relaţie sexuală neconsimţită", formulate împotriva sa de o tânără, informează AFP.
   
Congresmenul de Oregon (nord-vestul SUA) face obiectul unei anchete "etice".

El a precizat că va demisiona pentru a combate "acuzaţiile serioase" formulate împotriva sa.
   
Un ziar din Oregon a dezvăluit săptămâna trecută că fiica unuia dintre colegii lui David Wu a sunat la biroul congresmanului pentru a-l acuza că a avut o relaţie sexuală neconsimţită cu ea.

Congresmanul a declarat că va demisiona imediat după ce se va încheia dezbaterea importantă din Congres privind creşterea pragului de îndatorare. "El şi-a anunţat intenţia de a demisiona la finalul crizei privind îndatorarea", a declarat un purtător de cuvânt al acestuia.
   
David Wu, care a fost ales pentru prima dată în Congres în 1998, a declarat că nu a făcut nimic ilegal, dar liderul minorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a cerut luni o anchetă "etică" împotriva sa.
   
Demisiile unor congresmeni în urma unor "scandaluri sexuale" s-au înmulţit în ultimele luni.
   
În iunie, Anthony Weiner, membru democrat al Camerei Reprezentanţilor pentru statul New York, a demisionat după ce a mărturisit că i-a trimis unei tinere, prin Twitter, o fotografie cu slipul său.
   
În februarie, Chris Lee, membru republican al Camerei Reprezentanţilor pentru statul New York, a demisionat după ce a flirtat cu o tânără pe site-ul de anunţuri Craigslist, trimiţându-i fotografii în care el apărea cu pieptul gol.

×
Subiecte în articol: SUA Congres scandal
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close