Antena 3 CNN Externe Un fiu de-al lui Osama Ben Laden face noi amenințări și promite răzbunare pentru moartea tatălui său

Un fiu de-al lui Osama Ben Laden face noi amenințări și promite răzbunare pentru moartea tatălui său

Un fiu de-al lui Osama Ben Laden face noi amenințări și promite răzbunare pentru moartea tatălui său
10 Iul 2016   •   17:56

Hamza Ben Laden, fiul defunctului lider al reţelei Al-Qaida, Osama Ben Laden, a ameninţat cu răzbunarea împotriva Statelor Unite ale Americii pentru asasinarea tatălui său, conform unui mesaj audio postat pe internet, transmite Agerpres.ro.

Într-un mesaj de 21 de minute, intitulat 'Toţi suntem Osama', Hamza Ben Laden promite să continue lupta Al-Qaida împotriva Statelor Unite şi a aliaţilor lor, indică SITE Intelligence Group. 

'Vom continua să vă lovim şi să vă vizăm în ţara voastră şi în străinătate ca răspuns la opresiunea faţă de popoarele din Palestina, Afganistan, Siria, Irak, Yemen, Somalia şi restul pământurilor musulmane care nu au supravieţuit opresiunii voastre', susţine Hamza. 

'Cât despre răzbunarea naţiunii islamice pentru şeicul Osama (...), nu este o răzbunare pentru Osama în persoană, ci pentru cei care au apărat islamul', adaugă Hamza Ben Laden. 

La începutul lunii mai s-au împlinit cinci ani de la moartea lui Osama Ben Laden într-o operaţiune a forţelor speciale americane asupra reşedinţei din Abbottabad, Pakistan, a liderului reţelei Al-Qaida. 

Documente găsite în ascunzătoarea lui Ben Laden şi publicate de SUA anul trecut indicau faptul că ajutoarele liderului reţelei încercau să-l reunească pe acesta cu Hamza, care se afla în arest la domiciliu în Iran. 

Hamza, acum în vârstă de aproximativ 25 de ani, s-a aflat împreună cu tatăl său în Afganistan înaintea atacurilor de la 11 septembrie 2001 şi a petrecut un timp cu acesta în Pakistan după ce invadarea ţării de către o coaliţie condusă de SUA a împins o mare parte din conducerea reţelei în ţara vecină, potrivit Brookings Institution. 

Hamza Ben Laden a fost prezentat de noul lider al Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, într-un mesaj audio anul trecut. 

'Hamza oferă o nouă faţă nouă pentru Al-Qaida, una care are legătură directă cu fondatorul ei. El este un inamic convingător şi periculos', a explicat Bruce Riedel, de la Brookings Institution.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden Osama ben Laden
Parteneri
Sute de clădiri din Bucureşti, în pericol să cadă la primul cutremur mare
x close